Могућ ранији завршетак радова у насељима Старчевица и Кочићев вијенац

Весна Поповић
Могућ ранији завршетак радова у насељима Старчевица и Кочићев вијенац

Бањалука - "Топлана" улаже максималне напоре, у случају нижих температура, да заврши изградњу и инсталацију мини-котловница у насељима Старчевица и Кочићев вијенац прије планираног рока, 15. октобара.

Потврдили су то у овом комуналном предузећу и додали да ће радови бити готови раније уколико им то дозволе временски услови.

- Нема гаранције да ће котловнице бити спремне прије планираног рока. Потрудићемо се да што прије завршимо радове да бисмо уколико температуре буду ниже били у могућности да гријање на комплетном систему крене и раније - прецизирали су у "Топлани".  

Нагласили су да остатак система може бити у функцији и раније.

- Урађена је техничка контрола четири котла у кругу  "Топлане" који је протекао без проблема. Ако због нижих температура ваздуха пустимо гријање раније а мини-котловнице не буду спремне  гријање ће бити пуштено са старог топловода - рекли су у "Топлани".

Подсјетили су да 15. октобра званично почиње сезона гријања.

- Уколико три дана узастопно темпаратура ваздуха буде испод 12 степени Целзијусових сезону гријања могу почети 1. октобра - рекли су у "Топлани" и додали да цијена гријања за сада остаје иста.  Истакли су да су набавили 11.000 тона мазута и прве количине дрвне сјечке за мини-котловнице.

- Оба енергента ћемо набављати у континуитету и у зависности од потребе - објаснили су у "Топлани".

У 2014. години емисијом обвезница "Топлане" обезбијеђено је девет милиона КМ за изградњу двије периферне котловнице. Изградња котловнице на Старчевици коштаће 5,5 милиона КМ, а на Кочићевом вијенцу 3,5 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана