Модерни кутак за забавније одрастање у Новој вароши

Весна Поповић
Модерни кутак за забавније одрастање у Новој вароши

Бањалука -Ново игралиште са модерним пењалицама, трамболином тобоганом и љуљашкама и мјесто за дружење и срећно одрастање дјеце од јуче се налази у Равногорској улици у насељу Нова варош.

Радост дјеци донијеле су компаније „Елнос“ и „Тензо“, које су донирале игралиште под називом „Нова енергија“. Пројекат је реализован у склопу акције коју град спроводи са друштвено одговорним компанијама.

Игралиште су отворили градоначелник Игор Радојичић, предсједник управе „Елнос групе“ Душан Торбица, директор компаније „Елнос БЛ“ Бранко Торбица и директор компаније „Тензо“ Жељко Петровић.

- Ово је осмо игралиште саграђено од почетка године уз помоћ друштвено одговорних компанија. Налази се у насељу у којем има пуно зграда, а у близини је и школе и вртића. Хвала компанијама „Елнос“ и „Тензо“ које су саградиле ово игралиште на радост малишана и њихових родитеља - казао је Радојичић и додао да ће ове седмице бити отворено још једно игралиште.

Предсједник управе „Елнос групе“ Душан Торбица казао је да су учествовали у овом пројекту са великим ентузијазмом.

- Водили смо се идејом да су дјечја радост, игра и машта истински највеће животне вриједности - казао је Торбица.

Директор компаније „Тензо“ Жељко Петровић је казао да је игралиште модерније и савременије у односу на остала те да је то предузеће донирало сигурносну подлогу.

- Надам се да ће дјеца бити весела и безбједна на овом игралишту - навео је Петровић.

Игралиште се простире на 450 метара квадратних и има капацитет да се на њему у истом тренутку игра 70 малишана узраста до 12 година. Међу мноштвом малишана, који су јуче уживали на новом простору за игру, била је и шестогодишња Марија, која је рекла да је то најљепше игралиште.

- Има овдје свега и свачега. Прелијепо је. Играла сам се на свим справама, али ми је најдража љуљашка - казала је шестогодишња дјевојчица која се представила само именом Марија.

Одушевљена је била и њена вршњакиња Катја, која је рекла да ће стално долазити на ново игралиште да се дружи.

  • Волим да се играм са вршњацима, а посебно на пењалици и тобогану - казала је Катја.

Хидроцентрала

На новинарско питања о изградњи хидроцентрале „Крупа ниска“ Игор Радојичић је рекао да концесије за такве пројекте дају републички органи, а да град може да да мишљење о пројекту.

- Осим оног што су медији објавили, немамо неких других информација о томе. Треба да видимо комплетан пројекат, ко је инвеститор, шта он све предвиђа и колико подручје заузима, па да се о томе можемо изјаснити - рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана