Младић избоден послије свађе

Горан Обрадовић
Младић избоден послије свађе

Бањалука - Џенан Јузбашић (26) из Бањалуке ухапшен је заједно са још двије особе које су га послије туче изболе ножем испред ноћног клуба "Булдог" у улици Саве Ковачевића у бањалучком насељу Борик.

Осим Јузбашића ухапшени су Бојан Милановић из Бањалуке и Огњен Драча из Лакташа, а као свједок саслушана је и Ј. К. из Бањалуке.

Ово је други тешки инцидент који се у два дана догодио у поменутој улици, јер је вече раније нападнут и претучен возач "Патрол таксија".

У Центру јавне безбједности Бањалука су рекли, наводећи иницијале, да је до туче дошло у понедјељак око пола часа иза поноћи и да је Јузбашић убоден у груди.

- Повријеђени Јузбашић је возилом Хитне помоћи превезен у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука, гдје је задржан на лијечењу - рекли су у полицији.

У полицији нису навели како је и између кога дошло до туче. Према незваничним информацијама, провјерава се да ли је  туча повезана са нападом на таксисту.

Према причама очевидаца, у ноћи између недјеље и понедјељка прво су чула галама и вриска.

- Погледао сам кроз прозор и видио да се испред клуба "Булдог" свађају тројица младића. Потом су двојица напала једног крупнијег младића и тада га је један од њих убо ножем у груди - испричао је један од очевидаца.

Према његовим ријечима, ту се налазила и дјевојка која је непрекидно вриштала и покушавала да их раздвоји.

- У једном тренутку чуо сам како галами да је момак убоден и моли да неко зове Хитну помоћ. Тај момак је подигао мајицу и видио сам како крвари. Убрзо су дошла два полицијска аутомобила и возило Хитне помоћи - истакао је поменути саговорник.

Он је додао да се у овој улици налази неколико клубова и кафића који раде по цијелу ноћ, због чега се често дешавају инциденти.

- Скоро свако вече у тој улици чује се галама и вриска због које не можемо спавати, а скоро сваке седмице буде бар по једна туча, због чега долази и полиција - испричао је огорчени становник ове улице.

Само вече раније петорица непознатих и пијаних младића напали су таксисту бањалучког предузећа "Патрол такси" и нанијели му тешке повреде. Они су тада пијани сјели у возило и без икаквог разлога почели да туку возача. Тада је возач слетио с пута и покушао да побјегне, али су га стигли и наставили га тући, а један од њих је демолирао и његово возило. Због овог напада још нико није ухапшен.

Ово није једини инцидент који се догодио у овој улици. Једна од туча била је и у јулу ове године када су повријеђена четворица младића, а прошле године непозната особа запалила је клуб "Булдог", али, на срећу, ватра је брзо угашена и није било веће штете.

Полицијски досије

Џенан Јузбашић и Огњен Драча, који су у понедјељак ухапшени због туче у насељу Борик, одраније су познати полицији по бројним кривичним дјелима.

Јузбашић је више пута осуђиван  због крађа. Био је у више наврата хапшен због насилничког понашања и туча, а њега је у мају 2011. године осам пута ножем убо малољетник. Јузбашић је 2009. године осуђен у бањалучком Основном суду на годину затвора због више тешких крађа и тешке повреде. Драча је такође више пута привођен због разних кривичних дјела, а њих двојица хапшени су заједно због разбојништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана