Млади СПС-а предлажу Златни грб Бањалуке за Павлину Радовановић

ГС
Млади СПС-а предлажу Златни грб Бањалуке за Павлину Радовановић

Форум младих Социјалистичке партије Српске ГрО Бањалука упутиће иницијативу Скупштини Града да се поводом Дана Бањалуке, Павлини Радовановић, умјетници са Косова и Метохије, додијели “Златни грб града Бањалука” за извранредне резултате у области културе и умјетности.

“На вечерашњем састанку ГрО Форума младих СПС Бањалука једногласно је усвојена иницијатива која ће бити упућена надлежним институцијама града Бањалука, а којом предлажемо додјељивање “Златног грба града Бањалука” Павлини Радовановић. Павлина, поред тога што изводи православну и српску духовну и традиционалну музику, представља симбол опстанка и обнове српског народа на Косову и Метохији. Сматрамо да Павлина Радовановић, која на најљепши начин промовише непролазне вриједности нашег народа, заслужује високо признање Бањалуке”, саопштили су из Форума младих СПС Бањалука.

Форум младих СПС Бањалука упутиће ову иницијативу поводом расписивиања јавног позива за додјелу награда и признања поводом 22. априла - Дана Града.

Павлина Радовановић је из Ораховца, Косово и Метохија. Са само 12 година одржала је први солистички концерт у Београду, а одмах затим и у Бањалуци. Средства прикупљена на концертима дарује светињама на Косову и Метохији, те се на тај начин уписује у поменик српских задужбинара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана