Млади саксофониста Виктор Федешин: Желим да одржим концерте по цијелом свијету

ГС
Млади саксофониста Виктор Федешин: Желим да одржим концерте по цијелом свијету

БАЊАЛУКА – Мој циљ у будућности је да завршим студије у Грацу, да будем веома цијењен умјетник и да одржим концерте по цијелом свијету.

Истакао је то успјешни млади саксофониста из Бањалуке, који је освојио прву награду на међународном такмичењу у Београду “Belgrade Saxpirience“ и иза ког стоји већи број концерата и такмичења.

Седамнаестогодишњи Виктор Федешин трећи је разред бањалучке Музичке школе “Владо  Милошевић”, а још као дјечак осјетио је љубав према овом инструменту. Mузиком се бави од своје седме године.

-Још као мали волио сам слушати музику, а поготово саксофон, који тренутно и свирам. Тако се у млађим годинама родила љубав према овом лијепом инструменту - рекао је за „Независне“ те додао да му највећу подршку пружају родитељи.

-Моји родитељи су видјели у мени потенцијал и таленат, те су ме подржали, а та подршка траје константно и много ми значи у даљем напредовању -  казао је он.

За такмичење у Београду, како каже, припремао се три мјесеца.

-Било је веома изазовно, јер је ово интернационално такмичење, гдје су били професори из разних дијелова свијета. Веома сам задовољан резултатом који сам постигао јер је конкуренција била на јако на високом нивоу - рекао је он, те додао да су иза њега многа домаћа и интернационална такмичења, концерти и наступи као солисте са оркестром.

Према његовим ријечима, од старијих и искусних саксофониста и професора често добија позитивне коментаре на свирање, што му, како каже, даје додатну мотивацију да више ради.

-Наравно, морам да кажем да је већим дијелом за моје резултате заслужан мој професор Невен Маринковић, који је заиста уложио доста времена и труда - истакао је он.

Додао је да зато сматра да је овај успјех њихов заједнички.

-Оно што бих савјетовао онима који се први пут сусрећу са овим инструментом јесте да уживају, те да је потребно да имају велику љубав према овом инструменту, а потребно је пуно рада и одрицања да би се остварили резултати - закључио је Федешин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана