Млади добијају богатије садржаје

А. Т.
Млади добијају богатије садржаје

БАЊАЛУКА - У оквиру пројеката урбане ревитализације, за шта је град приједлогом буџета предвидио 100.000 КМ, планирано је и оживљавање Дома омладине како би се његови капацитети искористили и ставили омладини на располагање.

Из Градске управе поручују да је актуелна администрација препознала потребу да средства усмјери у пројекте који ће обогатити садржај за младе.

- Пројекат оживљавања овог простора захтијева неколико корака, а први су планирани у овој години. Предвиђено је прилагођавање постојећег објекта, у којем ће након тога бити организовани бројни догађаји, манифестације, радионице и друга интересантна дешавања, која ће допринијети да се млади осјећају испуњеније у свом граду - саопштили су из Градске управе.

Градоначелник Драшко Станивуковић је истакао да жели направити амбијент у којем ће се млади осјећати корисно и слободно, те да у том погледу већ постоје приједлози за нови модалитет рада Дома омладине.

С циљем да овај градски простор буде максимално искориштен и постане самоодржив, планирано је отварање кафетерије у којој би госте служили млади са Дауновим синдромом који су за то обучени, а у току је и разрада идеје о кориштењу новоизграђеног кровног простора као сцене на отвореном.

- Ми већ разговарамо са невладиним организацијама и свима који су заинтересовани за овакав концепт, како би млади имали мјесто на којем ће своје могућности најбоље исказати - закључио је Станивуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана