Млада Бањалучанка се по други пут бори са леукемијом, упутила апел за помоћ

ГС
Млада Бањалучанка се по други пут бори са леукемијом, упутила апел за помоћ

Прича младе Катарине Тривић свима је већ добро позната. Ова храбра Бањалучанка имала је само 18 година када је сазнала да болује од акутне мијелоидне леукемије. Иако је тада побиједила ову опаку болест, она се сада, када Катарина има 21 годину, вратила.

Катарина није одустала од своје борбе и постала је примјер многима који дјеле њену судбину. Данас, нажалост, њена битка није завршена, мада она не дозвољава себи да клоне духом.

На друштвеним мрежама често са пратиоцима подјели своје искуство у борби са леукемијом, а сада им се обратила са молбом да у што већем броју дијеле апел упућен свим хуманим људима.

Наиме, Катарина се припрема за трансплатацију матичних ћелија, али нема сродног донора. Уз поједностављена упутства Катарина је нагласила да донор може да буде било која особа старости између 18 и 40 година, осим оних који имају проблем са срцем, бубрезима или неку аутоимуну болест. Такође, донори не могу да буду жене које су рађале.

“Постоје банке матичних ћелија које имају у Србији, Хрватској, Словенији, али не и у БиХ. Ако имате држављанство ових земаља, можете се пријавити за донора. Ако сте заинтересовани да помогнете мени или било којој особи на свијету, апелујем на вас да се тестирате. Ако не са мном, можда будете компатибилни са неком оособом из друге државе. Свако би се осјећао добро да зна да је некоме спасио живот”, казала је Катарина.

Поред тога, упутула је апел свима корисницима друштвених мреже да дијеле њен видео, како би се тестирало што више људи и нашао прави донор.

“Дијелите како би се што више људи тестирало и можда се пронашао донор који би мени или неком другом спасио живот”, наводи Катарина, преноси бањалука.нет.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана