Мјештани Залужана забринути: Дивља депонија легло змија

И. Пилиповић фото: В. Стојаковић
Мјештани Залужана забринути: Дивља депонија легло змија

Бањалука - Дивља депонија у Залужанима свакодневна је мора становника улице Пут српских бранилаца, јер је постала легло змија. Управо најезда гмизаваца натјерала их је да потраже помоћ новинара и градских институција.

Мјештани тврде да се депонија налази на приватном плацу и дијелу пута који није асфалтиран. Настала је прошле године, када је довезено 20 камиона грађевинског отпада. Кажу да су одмах случај пријавили надлежним органима, али да они ништа нису предузели.

- Народ је почео да на ову дивљу депонију баца све и свашта од разних ствари до мртвих пилића. Храна, висока трава, уз топло вријеме одлични су услови за размножавање змија. Плашим се за све нас мјештане улице, а посебно за унучад - рекао је Ненад Савић, којем је депонија три метра од улаза у двориште.

Он тврди да је и раније довожен отпад и остављан нешто даље од садашње депоније.

- Овдје је планиран пут ширине 12 метара. Међутим град нам је асфалтирао свега три метра. Онда се неко досјетио па је довозио шут и други грађевински отпад на онај дио пута који није асфалтиран. Тада ми је по фасади и дворишту био дебели слој прашине. То смо донекле и подносили, али сада, када су се и змије појавиле, дара је превршила мјеру. Градске власти морају нешто хитно да предузму - казао је Савић.

Његова комшиница Невенка Радановић прича да људи из других улица и околних насеља довозе смеће на ову дивљу депонију.

- Због остатака хране су се очигледно размножили глодари, а за њима су дошле и змије. Прије пар дана сам ашовом убила једену. Не знам да ли је отровница, али сама појава змија изазива страх - рекла је Радановићева.

Из комуналне полиције кажу да су утврдили постојање дивље депоније у улици Пут српских бранилаца број 151.

- Контрола је извршена по пријави грађана. Власнику земљишта је наложено да у року од пет дана изврши уклањање депоније - рекли су у комуналној полицији.

Истакли су да ће по истеку рока бити поновљена контрола да би било утврђено да ли су извршене наложене мјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана