Мјештани улице Косте Јарића нови асфалт чекају годинама

Александар Стојановић
Мјештани улице Косте Јарића нови асфалт чекају годинама

БАЊАЛУКА - Мјештани једног дијела улице Косте Јарића на Старчевици, и након вишегодишњих обећања, још нису добили асфалт, а макадамска саобраћајница је у све лошијем стању.

Житељи ове улице су путем многобројних апела покушавали да ријеше овај проблем, а како истичу, политичари су само искористили прилику да се усликају и обећају да ће проблем бити ријешен, али да се и након деценија ништа није промијенило.

Мјештанин улице Дејан Малетић каже да је више пута, заједно са комшијама, позивао надлежне да их посјете и увјере се у каквом је стању улица. Међутим, проблем се сваки пут само привремено санирао насипањем или набијањем камена на макадамском путу.

- Посљедњих година је и макадам у катастрофалном стању, јер чим падне кише појаве се велике рупе, а вода често откине дио пута. Пролазак пјешке је тада права авантура, а аутом је немогуће проћи ако не желите да уништите возило - казао је Малетић.

Он додаје да је раније асфалтиран један дио, али да је још стотину метара остало под макадамом који се посљедњих годину дана лоше одржава.

- Све комшије су сагласне и спремне да се укључе у рјешавање овог проблема. Заиста мислим да је срамота да на 20 минута од центра града, у градском насељу, постоји оваква ружна слика. Још једном позивам све надлежне да нас посјете и да ријеше овај дугогодишњи проблем - истакао је Малетић.

Са њим се слаже и Ђуро Марчета испред чије куће је постављен асфалт, али како истиче, због дијела који је остао под макадамом аутомобилом мора да иде околним путем.

- Тај дио који није асфалтиран нам је много ближи за прилаз. Пошто не желим да оштетим аутомобил, сада идем преко улице Саве Љубоје како бих заобишао макадам, а то ми је значајно дужи пут - казао је Марчета. 

Из Одјељења за саобраћај и путеве казали су да ове године Програмом уређења грађевинског земљишта није планирана реконструкција ове улице.
 

Одржавање

Програмом заједничке комуналне потрошње Одјељења за саобраћај и путеве за одржавање макадамских саобраћајница у наредној години из градског буџета предвиђено је да буде издвојено 200.000 КМ

- Настојимо да број оваквих путева буде све мањи, а тамо гдје није могућа реконструкција, кроз сарадњу са мјесним заједницама се трудимо да одржавање макадама буде редовно и квалитетно - истакли су из Одјељења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана