Мјештани Старчевице забринути за безбједност малишана: Црвена и плава расвјета затамнила насеље

Јасмина Салопек
Мјештани Старчевице забринути за безбједност малишана: Црвена и плава расвјета затамнила насеље

БАЊАЛУКА - Мјештани Старчевице више од мјесец дана кубуре са лошом расвјетом, јер су вандали префарбали сијалице у црвену и плаву боју, због чега највише страхују за безбједност своје дјеце.

Истичу да су изреволтирани понашањем несавјесних појединаца који из дана у дан уништавају градску имовину, али и надлежних који, упркос жалбама мјештана, не рјешавају овај проблем. Александар М., који живи у овом насељу, обратио се редакцији “Гласа Српске” испред групе грађана, указујући на овај проблем.

- На познатим “гаражама”, односно између улица Огњена Прице и Косовке дјевојке, од почетка октобра немамо адекватну уличну расвјету - казао је он.

Према његовим ријечима, због несавјесних појединаца имају слабу освијетљеност, па је и прегледност на улици лоша, што код многих буди бојазан да би могло доћи до саобраћајних несрећа.

- Расвјету су графит-спрејом уништили вандали који су нама непознати, али вјерујемо да су полицији познати, јер су их те ноћи легитимисали - казао је.

Александар М. је додао да је видљивост веома лоша, готово никаква.

- У овим улицама дјеца се играју, трче или иду до оближње основне школе те смо ми као родитељи забринути за безбједност своје дјеце, а и нас самих - појаснио је он и нагласио да страхују такође и за имовину, односно возила која паркирају у том дијелу насеља.

- Возила паркирамо у потпуном мраку, не видимо једни друге, страхујемо да се не сударимо или не ударимо неког пјешака. Све се погоршало сада, када мрак пада око 16 часова - појашњава незадовољни мјештанин.

Истакао је да су са проблемом упознали и надлежне у Градској управи.

- У више наврата писали смо комуналној полицији и Одјељењу за комуналне послове, али нисмо добили адекватан одговор, јер сви говоре да они нису надлежни за ту врсту послова - прича Александар М.

Након више узастопних позива, како је рекао, није било никакве реакције па су се обратили кабинету градоначелника.

- Секретарица, која се јавила на телефон у кабинету, је рекла да ће јавити повратну информацију, међутим, нисмо добили никакву информацију нити је проблем отклоњен - казао је Александар М.

Истиче да, с обзиром на то да граду плаћају порез, комуналне таксе, живе у овом граду и гласају, имају право да искажу незадовољство, а представници власти имају обавезу да рјешавају проблеме својих грађана.

- Зар треба да се деси нека несрећа да би се неко од градских власти сјетио да је стакла на расвјети требало опрати или замијенити одмах након уоченог вандализма?­ Зар због групице непознатих вандала треба да испашта неколико хиљада грађана Старчевице - запитао се Александар М.

До закључења овог броја “Гласа” нисмо добили  одговоре из Градске управе да ли су упознати са овим проблемом и да ли су надлежне службе биле на терену.

“Инстаграм”

На “Инстаграм” страници Градске управе крајем септембра објављене су фотографије које указују на вандализам и фарбање расвјете код једног угоститељског објекта на Старчевици.

Како су написали тада, овај вандалски чин је за сваку осуду, јер је нанесена штета градској имовини, али је и угрожена безбједност грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана