Мјештани Павловца стрепе од паса у неосвијетљеној улици

Игор Пилиповић
Мјештани Павловца стрепе од паса у неосвијетљеној улици

Бањалука - Основци из Павловца, њих око 25, на путу од куће до школе пролазе неосвијетљеном улицом Српских рудара и честа су мета паса луталица који бораве у шипражју дуж поменуте саобраћајнице. То тврди предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш 1, Небојша Матић.

Према његовим ријечима, због тога становници траже од Градске управе постављање расвјете до самог врха Павловца која би олакшала кретање прије свега дјеци у вечерњим часовима.

- Мјештани организовано чисте растиње и шипражје како би ли отјерали псе и гмизавце која су највећа пријетња малишанима. Већ два викенда смо радили. Страх нас је паса луталица и змија којих сигурно има у шипражју - рекао је Матић.

- Потребно нам је свега седам стубова и 25 сијалица које би биле постављене на већ постојећу уличну расвјету али нажалост до сада нисмо наишли на разумијевање Градске управе. Мјештани ми се често жале да нико не води рачуна ни о одржавању растиња и шипражја поред пута које грађани сваке године сами чисте. Међутим то је мањи проблем. Тренутно нам је расвјета приоритет – додао је Матић. 

Мјештанин Павловца Милан Вуковић прича да се дјеца  плаше да иду сама зато увијек иду у групицама како би се лакше одбранила од паса луталица.  

- До школе имају три километра. Дан је продужио па је сад лакше али у зимском периоду је тешко јер нема уличне расвјете, не одржавају се путеви и то нам представља проблем – казао је  и додао да је ријеч о насељу које је од центра града удаљено четири километра.

Програмом уређења грађевинског земљишта ове године за изградњу нове и реконструкцију већ постојеће расвјете планирано је 80.000 КМ а ова улица није наведена у овом програму.

Улица Гавре  Вучковића

Прошле године само улица Гавре Вучковића у центру града добила је расвјету. Иако, је приоритета у вези са тим питањем много у граду, мањак новца није дозволио да буде освијетљено још улица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана