Мјештани МЗ Доња Кола двије седмице без воде: Слиједе протести испред Градске управе и “Водовода”

Ј. Т.
Мјештани МЗ Доња Кола двије седмице без воде: Слиједе протести испред Градске управе и “Водовода”

БАЊАЛУКА - Мјештани Доњих Кола окупили су се јуче како би изразили незадовољство због, како су рекли, лошег стања у овој мјесној заједници, а нарочито су револтирани јер су већ двије седмице без текуће воде.

Предсједник МЗ Срђан Ћутковић рекао је за “Глас Српске” да Доња Кола јесу сеоско насеље, али да је и њима вода неопходна за живот.

- Вода је потребна људима за пиће, али и за пољопривредна газдинства од којих живимо. До сада смо се сналазили, куповали цистерне и флаширану воду за пиће, а налазимо се само неколико километара од највећег града Српске - рекао је Ћутковић.

Како је рекао, више од 60 захтјева упућено је у Градску управу, а ниједан одговор нису добили.

- Уколико од града не добијемо одговор у року од десет дана, мјештани ће одржати протесте испред Градске управе и зграде “Водовода” како би ријешили проблем - казао је Ћутковић.

Истиче да се проблеми у овој мјесној заједници нижу, те да се рјешење мора наћи.

- Практично живимо у шуми, живице су толико нарасле да се проћи не може. Рупе које су се створиле на путевима су на сваком кораку, а када наиђе аутобус настаје проблем - рекао је Ћутковић.

Наглашава да мјештанима нису потребна обећања која се неће испунити.

- Градоначелник Драшко Станивуковић долазио је и отварао празне славине и на тај начин у предизборној кампањи прикупљао поене у нашим домаћинствима, а сада је на исте те славине заборавио. Нама је потребан неко ко ће нас истински саслушати и помоћи - казао је Ћутковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана