Мјештани Мотика незадовољни темпом изградње моста и пута

Јана Кезић
Мјештани Мотика незадовољни темпом изградње моста и пута

БАЊАЛУКА - Мјештани Мотика незадовољни су због новог пробијања рокова на изградњи пута кроз насеље и моста, а градоначелник Драшко Станивуковић поручује да је вјечита борба са роковима те наглашава да ће све што је договорено бити и урађено.

У овом насељу у априлу је у функцију пуштен привремени мост. Мјештанка Мотика Данијела Бајић каже да су радници јуче додатно ојачавали привремени мост.

- Нови мост је најављен кроз два мјесеца, то значи да би требало да буде постављен најкасније 8. јуна. Питам се због чега онда додатно ојачавају привремени мост, ако за мање од мјесец треба да буде постављен нови - казала је Бајићева за “Глас Српске”. Мјештанин Петрићевца Горан Аћимовић каже да је првобитно рок за завршетак изградње пута до Мотика, улице Краља Александра Првог Карађорђевића, био 6. март.

- Још се не назире крај радова. Све иде веома споро, а мјештани које овдје живе забринути су због тога. Мислим да, ако буде ишло овим темпом, неће бити готово сигурно до јесени - рекао је Аћимовић, додајући да су већ значајно пробијени рокови. Извођач радова, као и радници, како каже, труде се да одржавају улицу и привремени мост.

- Саобраћај функционише некако, јесте успорено и прашина је на све стране, али је нормално ако желимо нешто боље да добијемо да нешто треба и да истрпимо. Нас брине то што су рекли да ће бити урађена комплетна инфраструктура са тротоарима, а они праве тротоар само са једне стране - казао је Аћимовић за “Глас Српске”.

Градоначелник Драшко Станивуковић каже да је стална борба са роковима.

- Када смо почели 9. априла рок за мост је био 85 дана и ми смо рекли да идемо на то да се заврши за 60 дана и притишћемо инвеститоре. Ради се о инвестицији вриједној 2,5 милиона КМ. Радимо и додатно тротоаре, а у првобитном пројекту нису били планирани - рекао је Станивуковић. Како каже, урадили су понтонски мост у вриједности од 100.000 КМ.

- Неће бити проблема у функционисању саобраћаја, док у наредних четрдесетак дана не завршимо тај пројекат - казао је Станивуковић. Када су били у посјети овој МЗ, како каже, мјештани су тада рекли да ће пристати на то да нема понтонског моста, ако ће радови бити завршени за два мјесеца.

- Тада смо рекли да постављамо и понтонски мост и да завршавамо за два мјесеца. То иде својом динамиком. Сви ми волимо бити већи инжењери од инжењера. И ја, као лаик, када погледам чини ми се да није много урађено, а многе дијелове моста не раде на самом мјесту него доносе готове стубове и дијелове које постављају - закључио је Станивуковић.

Реконструкција

Реконструкција дијела улице Краља Александра Првог Карађорђевића која води од Петрићевца до Мотика, у дужини од километар, започета је у септембру прошле године, а још није завршена. Првобитни рок за завршетак радова био је 6. март. Мјештани кажу да је одавно јасно да ће рок бити пробијен и питају се како је могуће да се километар пута ради дуже од пола године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана