Мјештани Мотика незадовољни: Километар пута обнављају дуже од шест мјесеци

Милош Васиљевић
Мјештани Мотика незадовољни: Километар пута обнављају дуже од шест мјесеци

БАЊАЛУКА - Реконструкција дијела улице Краља Александра Првог Карађорђевића у насељу Мотике у дужини од километар, која је започета у септембру прошле године, још није завршена иако је рок за завршетак радова у понедељак, 6. марта. Мјештани кажу да је одавно јасно да ће рок бити пробијен и питају се како је могуће да се километар пута ради дуже од шест мјесеци.

Након протеста због најаве да ће и обнова мостића у Мотикама трајати три мјесеца, мјештани кажу да је ово још један разлог за незадовољство.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Мотике Драган Цигановић рекао је за "Глас Српске" да је очигледно да ће сви рокови бити пробијени.

- На терену нема ниједног радника ни машине. Рок је већ пробијен, немају чаробни штапић да то заврше до понедјељка - рекао је Цигановић.

Како тврди, ово нису једини проблеми који муче становнике МЗ Мотике.

- Највећи проблем у насељу су путеви. Шест година ходамо по блату и прашини. Проблем је што фирме које то раде узму послове на више мјеста и не могу стићи, а нас у приградским насељима оставе да чекамо - казао је Цигановић.

Према његовим ријечима, Мотике су на само седам километара од центра града, али су свјетлосним годинама далеко од третмана који заслужују.

- Доктор је ту само два пута седмично. Аутобус иде радним данима на сваки сат, а викендом на два. Реално би било да иде на пола сата - истакао је Цигановић.

Из Градске управе становнике Мотика позивају на стрпљење. Градски менаџер Бојан Кресојевић рекао је за "Глас Српске" да ће наредних дана изаћи на терен и разговарати са мјештанима те да ће заједно донијети одлуку о наставку радова.

- Истина је да је на самом почетку дефинисан рок за санацију улице до 6. марта 2023. године. Није било у плану да се иде у замјену моста, али с обзиром на то да ћемо имати лијепу саобраћајницу након што се изврши реконструкција, сматрамо да је важно да добијемо мост ширине 10 метара умјесто постојећа три - рекао је Кресојевић.

Према његовим ријечима, тражи се најбоље рјешење за мјештане, а биће им предочено неколико приједлога.

- Заједнички ћемо донијети одлуку на који начин ћемо ово најбезболније ријешити. То су, између осталог, разлози зашто 6. март није реалан рок, јер имамо веће планове, а мјештани Мотика заслужују да имају модерну инфраструктуру - рекао је Кресојевић.

Улагања

Према ријечима Бојана Кресојевића, за ову МЗ град је издвојио око три милиона марака, што је највеће улагање до сада.

- Становници заслужују да добију функционалан мост. До сада су возила преко моста могла да пролазе само у једном смјеру - рекао је Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана