Мјештани Мањаче: Ако не добијемо воду довешћемо стоку пред Водовод и Градску управу

Милош Васиљевић
Мјештани Мањаче: Ако не добијемо воду довешћемо стоку пред Водовод и Градску управу

БАЊАЛУКА - Лоше водоснабдијевање горући је проблем мјештана Мањаче, па из тог разлога у Стричићима мјештани су данас разговарали са руководством "Водовода" на челу са директором Предрагом Дудуковићем и представили му проблеме, те нагласили да више не желе да чекају ни дан.

Већина платоа Мањаче је без воде, купају се из лавора, а канистерима и цистернама спашавају стоку од погубног исхода. Углас житељи овог краја поручују да немају три елементарне ствари за свакодневницу а то су добар пут, струја и вода.

Предсједник МЗ Стричићи Раде Божић рекао је да ово није политички скуп, него борба за голи опстанак житеља овог краја. Према његовим ријечима кроз историју Мањачу нико није газио, тако да неће ни једна ни друга власт.

- Немамо основне услове за живот, а то су вода и струја. Апелујемо на надлежне да се овај проблем ријеши, јер испаштају  домаћинстава. Овдје су остали људи који раде од свог рада, они морају имати основне елементаре услове - рекао је Божић.

A group of people standing in a lineDescription automatically generated

Овим путем, како каже, апелује на све нивое власти да се нађе 800.000 марака како би се ријешио проблем Бањице.

- Ако се проблем не ријеши идемо са стоком испред Водовода и Општине. За седам дана ако не добијемо нормалне услове спремни смо на овакав потез - казао је Божић.

Дража Кочић из Горњег Раткова које припада Рибнику истиче да неколико дана имају воду па онда мјесец дана немају.

- Нас је двадесето у домаћинству, имамо стоку, нема локви, базени су празни, јер је сушан период, не знам како да напојим скоку и како дјеца да пију воду - рекао је Кочић.

A group of people standing outsideDescription automatically generated

Он је додао да су цистерне недовољне.

- Умјесто да возим дјецу на излете возим канистере из Бањалуке и Кључа - рекао је он.

Директор Водовода Предраг Дудуковић истакао је да је дошао на ово окупљање, јер не жели да бјежи од проблема, него у сусрет проблему.

- Ово није политика, ово су муке људи који су дошли овдје. Проблем са овим извориштем је дуго година присутан, а сада је дошло до дна и не може се даље. У мјесец дана пумпе су одлазиле шест пута, а често нестаје и електричне енергије - рекао је он додавши да ће упутити захтјев Граду за донацију, а како би се овај проблем ријешио онако како сматрају да треба.

Како каже, коначно и трајно рјешење је завршетак изворишта, које је и сада градилиште и није урађено како треба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана