Мјештани Куљана и даље чекају да се ријеше проблеми са канализацијом

Ј. К.
Мјештани Куљана и даље чекају да се ријеше проблеми са канализацијом

БАЊАЛУКА - Представници Градске управе ни данас нису нашли рјешење за проблем незавршених радова на канализационој мрежи у Једанаестој куљанској улица и тражили су да се стрпимо до 24. августа, када би требао бити одржатн још један састанак, на којем ће присуствовати и градоначелник Драшко Станивуковић.

Рекао је то за "Глас Српске"  предсједник Савјета МЗ Куљани Јовица Томић након састанка одржаног у просторијама Градске управе.

- Нису завршени радови и оно што је људима обећано. Они сада не могу да уђу у своје куће - рекао је Томић и истакао да су до сад писали разне дописе и обраћали се надллежнима. 

Будућа мјештанка Једанаесте куљанске улице Мирјана Репић каже да су домови били усељиви још прошле године, али их тај проблем много кочи.

- Све смо од уређаја купили за кућу и гаранције су истекле, а ништа од тога још нисмо ни употријебили, јер немамо могућност да уведемо ни воду ни канализацију - је Репићева.

Додала је да јој је градоначелник Драшко Станивуковић лично у мају обећао да се у јуну, или евентуално јулу бити све завршено, али је све остало на обећањима.

- Чули смо да су средства која су била намјењена за овај пројекат да су преусмјерена на нешто друго. Ми стрпљења више немамо - казала је Репићева која живи као подстанар.

Да плаћају кирију, истиче она, приморано је још доста породица, иако има изграђену кућу,

- Имам двоје дјеце и они једва чекају да добију своју собу. Дијете треба да крене у школу, а гдје да га упишем, нема смисла да га упишемо па касније пребацујемо - рекла је Репићева.

Током данашњег састанка са мјештанима Куљана, представници ресорних одјељења саслушали су захтјеве становника овог насеља у вези са прикључењима на канализациону мрежу. Истакнуто је да ће домаћинствима у више кракова улица бити омогућено прикључење на канализациону мрежу у складу са динамиком радова на главној саобраћајници.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана