Мјештани Доњег Буквалека разговарали са градски властима: Траже пут и водовод

Слика: Буквалек
Мјештани Доњег Буквалека разговарали са градски властима: Траже пут и водовод

Бањалука - Стручњаци из Одјељења за стамбене, комуналне и послове саобраћаја обићи ће идуће седмице подручје Доњег Буквалека да виде који путни правац је могуће прилагодити потребама становника. Ово је договорено јуче на састанку мјештана и градских власти у Градској управи.

Становници Доњег Буквалека су прошле седмице изразили незадовољство због дугогодишњег проблема снабдијевања водом и недостатка пута. Том приликом су најавили блокаду локалног пута према Доњим Колима уколико се не поправе услови за живот на њиховом подручју.

- Пут који они желе није реалност због неријешених имовинско-правних односа. Програмом заједничке комуналне потрошње нема трасе за Буквалек, а ни Савјет МЗ Доња Кола није то предложио као приоритет. Видјећемо како да превазиђемо ову ситуацију - рекао је  начелник Одјељења за комуналне, стамбене и послове саобраћаја Зоран Новаковић.

Осим пута, мјештани траже и рјешавање снабдијевања водом.

- Разговарали смо са представницима Центра за развој и унапређење села да видимо на који начин би могла да се нађу средства да помогнемо мјештанима у вези са овим питањем - рекао је Новаковић.

Из Организационог одбора грађана кажу да разумију да нема новца, али очекују од града да разумије њихове потребе.

- Без пута и воде нема живота. Сачекаћемо да изађу на терен и да видимо да ли ће се остварити ишта од наших захтјева и онда ћемо одлучити о нашим даљим корацима - рекао је члан Организационог одбора Милорад Милојевић.

И. П.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана