Мјештани Чесме крше закон и ризикују животе

В. П.
Мјештани Чесме крше закон и ризикују животе

Бањалука - Мјештани Чесме, међу којима су и ученици Технолошке школе, на властити ризик пјешаче дионицом пруге Бањалука - Добој и тако крше Закон о безбједности саобраћаја да би дошли до школских клупа или радних мјеста.

У Одјељењу за инспекцијске послове и у "Жељезницама РС"  немоћни су пред овим проблемом.

Саобраћајна инспекција тврди да пјешачење пругом није у њеној надлежности.

- С обзиром на то да је прелажење и кретање пругом забрањено изван уређених и означених прелаза, пјешаци из Чесме то чине на властиту одговорност - рекли су у овом одјељењу.

У "Жељезницама РС" истичу да је закон јасно дефинисао да је кретање пјешака по прузи најстроже забрањено.

- Не постоји ниједан оправдан разлог да се пјешак креће пругом јер на тај начин угрожава прије свега своју, али и безбједност других. Нажалост, несавјесни пјешаци то не поштују - нагласили су у "Жељезницама РС".

Пругом је најкраћи "пјешачки" пут од овог насеља до Кумсала са којим су били директно повезани мостом код "Витаминке".  Међутим, тај мост је однио набујали Врбас у прошлогодишњим поплавама. Од тада велики број мјештана користи пругу као пречицу. Алтернативни путни правци до Дрвне индустрије "Врбас", "Витаминке", Нове пијаце, Технолошке школе… су дуги, а не постоје директне аутобуске линије из Чесме за дио града гдје су смјештени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана