Мјештани Чесме коначно добијају прелаз Врбаса: Мост ће бити жила куцавица

Александра Тодоровић
Мјештани Чесме коначно добијају прелаз Врбаса: Мост ће бити жила куцавица

Вијест да ће у Чесми коначно "никнути" мост преко ријеке Врбас, за чију градњу ће новац бити обезбијеђен ребалансом буџета, као и спољним средствима, улила је наду мјештанима овог, али и околних насеља.

Мјештани Чесме већ шесту годину жељно очекују почетак изградње овог мо-ста, који би како кажу била жила куцавица за ово насеље и нова покретачка снага која би увелико олакшала њихову свакодневицу. Предсједник Савјета МЗ Чесма, Миладин Маличевић, рекао је за "Глас Српске“ да им је мост прије-ка потреба, јер би мјештанима овог насеља, али и осталим суграђанима, који послом или другим обавезама посјећују ово насеље, уштедио вријеме и новац.

- Грађани који саобраћају на релацији град-Чесма морају непотребно да опко-ле више од десет километара, а изградњом моста овај процес био би много једноставнији - казао је Маличевић.

Према његовим ријечима прелаз преко Врбаса у Чесми је уништен у поплава-ма 2014. године. Од тада мјештани овог насеља траже да се изгради нови мост код "Витаминке", али до сада нису добијали потврдан одговор.

Из Градске управе су саопштили да би овом инвестицијом била олакшана сва-кодневица и проблеми са којим се мјештани Чесме сусрећу.  Градоначелник Драшко Станивуковић је истакао да град има јасно рјешење за изградњу мо-ста у Чесми.

- Постоји идејно рјешење за које је градоначелник тражио надоградњу, а пла-нирана је и експропријација земљишта на том локалитету - саопштили су из Градске управе и додали да је изградња моста на локацији код "Витаминке" један од приоритетних пројеката о којима се интензивно размишља.

Напомињу да нови Приједлог буџета за 2021. годину садржи 31 милион КМ за инвестиције, а када је ријеч о овогодишњим улагањима, посебно истичу про-јекте водоснабдијевања за шта, како су навели, бити издвојено 13 милиона КМ. Додају да је кроз буџет за 2021. годину обезбијеђено пет милиона КМ за изградњу мостова, саобраћајница и рјешавање имовинско-правних односа.

Приоритет

Миладин Маличевић је истакао да је изградња моста у Чесми већи приоритет нове градске администрације него мост у Доцу.

- Мјештани овог насеља су чекали на изградњу новог моста преко Врбаса и прије него што је висећи уништен у поплавама 2014. године. Ми смо и прије те катастрофе тражили да се направи нови прелаз, јер он није задовољавао ни фреквенцију саобраћаја нити одговарао броју становника у насељу - казао је  Маличевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана