Мјештани Бистрице недјељом путују приградским аутобусом

Јасмина Салопек
Мјештани Бистрице недјељом путују приградским аутобусом

БАЊАЛУКА - Мјештани Бистрице и околних мјеста протекле недјеље билу су непријатно изненађени, када су више од сат времена на хладноћи чекали аутобус којим се превозе до града, јер, како тврде, нису знали да је дошло до измјене реда вожње.

Да би ове, али и наредних недјеља те државним празницима избјегли овакав сценарио из “Бочац-турса” поручују мјештанима Бистрице да тим данима могу користити друге приградске линије које пролазе кроз њихово насеље. Замјеница директора овог предузећа Слободанка Марчета рекла је за “Глас Српске” да грађани нису остали без превоза.

- Линија шест, која је посебна, није мијењана. Мијењана је само линија Сарачица - Бистрица те су укинути поласци који саобраћају недјељом и државним празницима - рекла је Марчета.

Међутим, како је додала, грађани могу да се возе и приградским линијама које иду до Пискавице и Бронзаног Мајдана.

- Остали су поласци приградских линија које пролазе кроз Бистрицу и мјештани имају превоз и са тим линијама - навела је Марчета.

Додала је да приградске линије које пролазе кроз Бистрицу возе све путнике.

- У току дана путници имају 11 полазака из Бистрице до Аутобуске станице и исто толико од Аутобуске станице за Бистрицу. Није да немају превоза, само често повезују линију шест са осталим линијама, а увијек могу да уђу у приградски  аутобус, карта је важећа - казала је она.

Према ријечима мјештанке Бистрице Наташе М, њене комшије, а нарочито млађи су огорчени због тога што аутобуске линије коју свакодневно користе више нема недјељом.

- С обзиром на то да радим недјељом дошла сам ујутру на аутобуску станицу и чекала превоз. Међутим, аутобуса није било у очекивано вријеме, али ни послије. Било ми је чудно да одједном линије нема, а нико нас о томе није обавијестио - рекла је ова мјештанка те је додала како се морала снаћи за превоз да не би закаснила на посао.

Она тврди да ову линију не користе само путници који живе у Бистрици, већ и они који станују на Лаушу и у Сарачици.

- Нема логике да укидају ову линију недјељом, јер је велики број путника користи. Мјесечне карте платимо папрено. Аутобуси за Пискавицу и Бронзани Мајдан раније се нису заустављали на станици у Бистрици. Надам се да ће та пракса бити промијењена - рекла је она за “Глас”.

Она сматра да за мјештане Бистрице није добро рјешење ни да користе аутобуску линију до Сарачице, јер у том случају морају да пјешаче два до три километра.

Наша екипа је претходних дана ушла у пар аутобуса који возе за Бистрицу и Сарачицу те смо се увјерили да је обавјештење, да је дошло до измјене реда вожње недјељом и државним празницима, сада истакнуто.

Како пише на обавјештењу, линија ће саобраћати сваких 30 минута са Аутобуске станице до Сарачице и обрнуто. Када је у питању Бистрица, наведено је да путници, који имају мјесечне карте на релацији Аутобуска станица - Бистрица, могу користити приградске линије.

Поласци

Први полазак са Аутобуске станице на приградској линији је у шест и 30 часова, сљедећи је у седам и 45, а потом има у 12 часова, па у 13.45, 15.10, 15.30, 19, 19.30, 22.15, 22.30.

Поласци из Бистрице према Аутобуској станици на приградским линијама су у пет и 53 часа, затим у шест часова и осам минута, у седам и 53 минута, осам и 43 минута, потом у девет и осам мунута па у 12.02, 14.38, 16.53, 18.08, 20.13, док је задња линија у 20.53.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана