Мјештани бањалучког насеља Обилићево протествоваће због пута

NN
Foto: Ilustracija

БАЊАЛУКА - Мјештани бањалучког насеља Обилићево најављују протесте за понедјељак, 14. августа, у девет часова, код "Клуба 22", због проблема с којима се, како истичу, суочавају због бесправног прављења пута у дворишту зграде

Мјештани наглашавају да није споран објекат који је инвеститор саградио, већ улаз у саму зграду.

"Инвеститор хоће бесправно да направи пут људима у дворишту зграда, те да прође кроз двориште станара, јер исти тај инвеститор неће да у складу с Регулационим планом откупи једну кућу и цесту прави куда је предвиђено", рекао је један мјештанин.

Мјештани од надлежних институција не добијају адекватну реакцију.

"Намјерили су да тај новоизграђени грађевински објекат излаз из подземне гараже оствари кроз двориште двије зграде које стоје једна наспрам друге, а на том мјесту гдје би да излазе аутомобилима предвиђена је трафостаница по Регулационом плану", рекао је овај мјештанин.

Грађани кажу да двориште између зграда не припада граду и да ту нема услова за двосмјерни саобраћај.

"Протест мјештана ће бити миран скуп грађана, то је више једна врста окупљања", истиче он.

Додаје да до одлуке Врховног суда Републике Српске улица на овом потезу неће проћи, јер није ријеч о јавној површини и град на њој нема ингеренције.

Иначе, за понедјељак са почетком у девет часова мјештани Обилићева, тачније Улице Проте Тодора Срдића, бројеви: 4, 4А, 6, 6А, 2А и 2Б испред поменутог клуба организоваће протест због, како истичу, покушаја насилног премјеравања дворишта за пут који је противан Регулационом плану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана