Мјештани бањалучког насеља Обилићева након разговораа градоначелником одустали од протеста

Г.С.
Мјештани бањалучког насеља Обилићева након разговораа градоначелником одустали од протеста

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је дао обећање мјештанима Обилићева, да ће пронаћи ново најбоље рјешење везао за проблем уласка инвеститора у двориште зграде, како би направио пут.

"Након отварања нове плаже, посјетио нас је Станивуковић, са својом екипом. Било је веома касно, већ је пао мрак, те сам мислио да неће доћи након ове манифестације. Он је дошао међу нас 30 и ми смо га провели кроз спорно мјесто", казао је један мјештанин.

Он је додао да је Станивуковић наложио својој екипи да прикупе сву потребу папирологију и документацију како би се пронашло ново и најбоље рјешење.

"Нисам вјеровао да ће то тек тако проћи, али убрзо нас је позвао полицијски службеник те рекао да је град одустао од асистенције да се врши цијепљење парцеле, те нема потребе за најављеним протестина", навео је он и додао да ће видјети како ће се даље одвијати овај проблем на суду.

Подсјећамо, мјештани су прије неколико дана најавили протесте за понедјељак, 14. августа, у девет часова, код "Клуба 22", због проблема с којима се, суочавају због бесправног прављења пута у дворишту зграде.

Мјештани су нагласили да није споран објекат који је инвеститор саградио, већ улаз у саму зграду.

"Инвеститор хоће бесправно да направи пут људима у дворишту зграда, те да прође кроз двориште станара, јер исти тај инвеститор неће да у складу с Регулационим планом откупи једну кућу и цесту прави куда је предвиђено", рекао је један мјештанин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана