Мјесна борачка организација Старчевица: Чекају грађевинску дозволу за споменик

В. П.
Мјесна борачка организација Старчевица: Чекају грађевинску дозволу за споменик

Бањалука - Мјесна борачка организација Старчевица упутила је захтјев Одјељењу за просторно уређење за издавање потребне документације која би омогућила изградњу споменика за око 150 погинулих бораца Војске РС из тог насеља.

Потврдио је то предсједник ове мјесне борачке организације Милорад Јериловић и додао да се нада да ће им Градска управа изаћи у сусрет.

- Тражили смо локацијске услове, а самим тим и грађевинску дозволу за споменик. Направили смо идејно рјешење, а кроз донације ћемо покушати набавити потребна средства. Тешко је рећи колико би изградња споменика коштала. Тренутно са каменоресцима и неким фирмама процјењујемо радове - казао је Јериловић.

Навео је да је идејним рјешењем предвиђено да споменик има дужину од пет метара, 2,5 метара висине и да ће на њему бити већи крст. План је да се споменик постави на простору у парку гдје је бетонска шаховска плоча у улици Јосифа Панчића. То је омиљено окупљалиште људи из тог дијела града.

Из Градске управе поручују да документација која је приложена у захтјеву за издавање одобрења за изградњу споменика није била потпуна.

- О томе смо обавијестили Градску борачку организацију Бањалука, којој мјесна организација Старчевица и припада. Тек када доставе потребну документацију можемо одлучивати о том питању - казали су у Градској управи. 

Буџетом Одјељења за борачко-инвалидску заштиту у овој години планирано је суфинансирање изградње споменика у МЗ Залужани, Паприковац, Лауш, Драгочај и Старчевица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана