Мјесечне карте само за раднике, у аутобус искључиво са маском

А. С.
Мјесечне карте само за раднике, у аутобус искључиво са маском

БАЊАЛУКА - Јавни превоз на подручју града, са редукованим режимом превасходно намијењен превозу здравствених радника, почиње од данас, а од укупно 23 линије јавног превоза у функцији ће бити 16 са поласцима распоређеним у три временска периода.

Термини ће бити од шест до осам часова ујутро, други блок је од 13 до 17 часова и трећи од 19 часова. Из приградског подручја у функцији ће бити јутарњи и поподневни поласци, на одређеном броју линија као што су Бронзани Мајдан, Стричићи, Пискавица, Бочац и Кола.

- Како би се спријечило евентуално ширење вируса, превоз је организован превасходно за раднике. Због тога ће у продаји бити искључиво радничке мјесечне карте, а пензионерских и ђачких мјесечних карата за сада неће бити, тако да ће сви који имају потребу за коришћењем јавног превоза, а нису радници, моћи купити појединачну карту за вожњу – појаснили су из Одјељења за саобраћај и путеве и додали да ће сви редови вожње  бити постављени у аутобусе. С циљем заштите путника и возног особља од преношења вируса, употреба рукавица и маски је обавезна, а максимална попуњеност аутобуса ће бити до 50 одсто.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана