Мистериозно ћути у центру Бањалуке

nezavisne.com
Мистериозно ћути у центру Бањалуке

Бањалука - Жена средњих година, обучена у црну одјећу, већ данима нијемо и непомично стоји на улазу у кафиће у склопу хотела "Босна" у Бањалуци, и својим ћутањем и нијемим гледањем у једну тачку збуњује Бањалучане, који се питају који циљ жели да постигне.

Екипа "Независних" посјетила ју је у петак, с циљем да нам објасни какву поруку жели да пошаље. Упитали смо је да нам да изјаву, на шта је она само одмахнула руком и нијемо наставила да гледа у једну тачку.

За разлику од Приједорчанке Јелене Топић, која је у свом граду прошле године изводила умјетнички перформанс, ова госпођа не доноси никакве ствари са собом, чиме њен поступак још више голица машту.

Баш као и лани у Приједору, Бањалучани се ових дана окупљају у близини своје суграђанке и расправљају, те покушавају да одгонетну могуће разлоге због којих она, како кажу, уопште не доживљава околину.

Један од конобара из оближњих кафана каже да ова жена сваки дан дође у исто вријеме, стане на исто мјесто, те нијемо гледа у једну тачку, да би се два сата послије окренула и отишла - као да ништа није било.

"Први дан смо јој колеге и ја прилазили, питали о чему се ради, те да ли јој нешто треба. Наравно, није ништа рекла. Сљедећи дан, када смо је видјели да стоји на истом мјесту и по киши, знали смо да неће тако лако одустати, шта год да је у питању", казао је један од конобара.

Било је и разних коментара на рачун ове жене, па су тако неки говорили да је "чудна", али их већина каже да се ради о некој врсти протеста и бунта који изражава на овај начин.

"Сигурно није срећна кад овако стоји, људи немају ни за хљеб. Све се промијенило нагоре од 1990. године", рекао је Дејан Т., један од Бањалучана којег смо затекли у њеној близини.

Мистерија остаје барем док госпођа не проговори. Али, она засад још само "гласно ћути", баш као што је то прошле године чинила и Топићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана