Мисија ОЕБС-а донирала 25 садница платана

Срна
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА - Представници мисије ОЕБС–а донирали су граду Бањалука, у жељи да сачува епитет "град зеленила", 25 садница платана, које су посађене уз транзит, на локацији преко пута будућег Градског парка, саопштено је из Градске управе.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је захвалан за ову донацију, јер без ње је почетак традиционалне јесење садње у граду могао изостати. Он наводи да ће, захваљујући донацији ОЕБС-а, овај дио града, који је иначе скоро без зеленила, бити богатији, љепши и уређенији. "Без обзира на буџет, град ове године неће остати без садница", додао је Станивуковић.

Замјеник шефа Мисије ОЕБС-а Дмитриј Јорданиди истиче да се након неколико година рада у Бањалуци и сам осјећа као грађанин овог града. "Радујем се да је овај град постао богатији за 25 стабала. Ми смо то заједно посадили, како би смо обиљежили 25 година постојања наше мисије. Успјешно сарађујемо са представницима града", рекао је он. Вриједност донације износи 5.000 КМ. Наредних дана реализоваће се и донација НЛБ групације, захваљујући којој ће хортикултурно бити оплемењена зелена површина у Булевару Војводе Степе Степановића, додаје се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана