Мирошљевић и Талић формирају клуб независних одборника у бањалучкој градској Скупштини

Срна
Мирошљевић и Талић формирају клуб независних одборника у бањалучкој градској Скупштини

Бањалука - Бивши шеф клуба одборника НДП-а у Скупштини града Бањалука Владимир Мирошљевић, који је поднио оставку на све страначке функције, потврдио је данас Срни да ће са Драганом Талићем, који је такође напустио НДП, формирати клуб независних одборника у бањалучком парламенту.

"До септембра ћемо о томе одлучити, јер нам треба још један одборник да бисмо направили клуб", поручио је Талић.


Он је потврдио Срни наводе из писма упућеног лидеру Драгану Чавићу и члановима странке, у коме наводи "да у тренутку када грађани једино у нама виде снагу способну да се избори за интересе грађана, руководство странке у потпуности занемарује потребе чланства и грађана, потпуно се фокусирајући на остварење својих личних и парцијалних интереса".

Мирошљевић је у писму навео и да је потпуно замро политички активизам у странци, те да је све теже скупити кворум и за најосновније радне састанке.

"Нисам био склон изласку из странке, али након саопштења руководства НДП-а којим се на подао начин дисквалификује господин Драган Талић, а прави проблеми и узроци се 'гурају под тепих', одлучио сам да је вријеме да и ја напустим такву странку", наведено је, између осталог, у писму Мирошљевића.

Из НДП-а су данас потврдили да је Мирошљевић напустио ту странку, због чега га позивају да врати одборнички мандат који је добио на листи те партије.

Из те странке су навели да су Мирошљевић и Талић напустили НДП да би остварили личне интересе, "попуњавајући мјеста одборничке групе Будимира Балабана у ДНС-у, која је одбачена од матичне странке у Бањалуци, како би ДНС у владајућој коалицији задржао досадашње позиције".

Бивши предсједник Градског одбора НДП-а у Бањалуци Драган Талић рекао је недавно Срни да је напустио НДП, јер сматра да би та странка тешко могла да оствари оно што је зацртала у кампањи и што је заступао Драган Чавић као кандидат за градоначелника Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана