Министарство реаговало након изјава Станивуковића о упису ђака у школу у Ади

ГС
Министарство реаговало након изјава Станивуковића о упису ђака у школу у Ади

БАЊАЛУКА – Министарство просвјете и културе РС реаговало је након изјава градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да је одговорност ресорног министарства и директорице ОШ "Вук Стефановић Караџић" у Бањалуци Татјане Вилендечић то што су у ову новоизграђену школу у насељу Ада уписана само 54 ђака.

"На изјаве градоначелника Бањалуке да је за број уписаних ученика у ОШ Вук Стефановић Караџић, Бањалука, ПО Ада одговорно Министарство просвјете и културе и директор поменуте школе, дужни смо грађане Бањалуке упознати са сљедећим чињеницама:

Комплетну документацију за утврђивање испуњености услова за почетак рада школе Министарство је запримило дана 30. августа 2023. године, два дана прије почетка школске године. Саставни дио документације је и употребна дозвола за објекат без које комисија Министарства није могла изаћи на терен. Одмах по пријему комплетног захтјева Комисија је изашла на терен и утврдила чињенично стање. За пропусте Градске управе у вези оснивања подручног одјељења ОШ Вук Стефановић Караџић оптуживати Министарство је у најмању руку непрофесионално и некоректно.

Тражити одговорност од стране Министарства показује елементарно непознавање основних прописа којима се регулише област образовања и организовања наставе у Републици Српској. За сву процедуру која се односи на формирање одјељења, ангажовање наставног кадра Министарству су остављена два дана. Исто тако и родитељима је остављено свега два дана да се одлуче коју школу ће похађати њихово дијете.

Без обзира на све, у најбољем интересу ученика, али и родитеља, Министарство је заједно са руководством школе, успјело организовати почетак наставе у новом објекту. Везано за број ученика остављен је рок од 60 дана за достављање комплетног списка ученика који ће у перспективи похађати ово подручно одјељење",преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана