Милошевић: Очекујемо подршку свих одборника за улицу Шарговачких ђака

ГС
Милошевић: Очекујемо подршку свих одборника за улицу Шарговачких ђака

БАЊАЛУКА- Одборник Социјалистичке партије Српске (СПС) у Скупштини града Бањалука Дарко Милошевић очекује апсолутну подршку колега на предстојећем засједању градског парламента када је ријеч о одлуци о утврђивању имена улице Шарговачких ђака у мјесној заједници Шарговац.

- Бањалука треба да има улицу Шарговачких ђака, да на тај начин одамо почаст невиним жртвама усташког покоља 1942. године, као и да будућим генерацијама пренесемо ово болно, али и веома важно сјећање као дио идентитета Бањалуке и као жртву која не смије бити заборављена - рекао је Милошевић.

Према његовим ријечима, један од повода за ову иницијативу је била чињеница да људи који први пут дођу у Бањалуку чују за овај страшан злочин, да су се таква звјерства дешавала у овом граду и да представљају дио његове историје.

- Зашто немамо музеј, спомен парк, филм или озбиљно истраживање овог незапамћеног злочина? Све су то питања на која не постоји адекватан одговор - додао је он.

Милошевић каже да је једини одговор то да се треба борити на све начине да тај дио историје овог града никад не падне у заборав.

- Зато очекујем да ће одборници једногласно подржати ову одлуку. Осим улице Шарговачких ђака и ове иницијативе која је прошла и надлежне комисије и наћи ће се пред одборницима, такође апелујемо да се посвети и дужна пажња инцијативи да се једна од бањалучких улица назове по жртвама Јадовна и Пага, из истог разлога као што је случај и са злочином у Шарговцу - поручио је Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана