Милион КМ за реконструкцију централне пјешaчке зоне у Бањалуци

Ј. Т.
Милион КМ за реконструкцију централне пјешaчке зоне у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Реконструкција централне пјешчаке зоне од Палате Републике до Народног позоришта Републике Српске, данас је званично почела, а за ту намјену је из градског буџета издвојен милион КМ.

Градоначелник Драшко Станивуковић, који је обишао радове, рекао је да изглед Бањалуке мијењају посвуда.

- Ово је најужи центар у граду и добиће најљепши изглед. Овде шаљемо поруку како би Бањалука требало да изгледа - рекао је Станивуковић.

Завршетак радова планиран је за четири мјесеца.

- Радови би требало да буду завршени у року, како би оспособили рад објеката који су за наш град важни. Град је издвојио 140.000 КМ за субвенције које ће помоћи угоститељскима да им надокнади оно што су изгубили - казао је Станивуковић.

Савјетница градоначелника Милада Шукало казала је да су са угоститељима размотрили све услове како би се радови успјешно одвијали.

- Ово је период када су баште пуне, када угоститељи имају највише посла. Ослободили смо их накнада за ову годину и могу да користе све бочне парцеле гдје могу поставити своје баште - рекла је Шукало.

Истиче да ће бити промијењен изглед башти, које ће добити ново рухо, а у тај посао биће укључени професори са Бањалучког факултета, као и сами угоститељи.

- Град је покренуо јавну набавку за израду штандова за наше грађане, како би понуда била урбано-културна - рекла је Шукало.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана