Милиграм испуњавао музичке жеље малишана

Јасмина Перишић
Милиграм испуњавао музичке жеље малишана

Бањалука - Деца су важан, рекао бих незаобилазан, део наше верне публике и зато смо дошли у Дечији дом "Рада Врањешевић". Желели смо песмом да разгалимо душе малишана, да им се приближимо, да се заједно провеселимо и запевамо. Не зна се ко­ је веселији после тога, ми или они.

Ово је јуче, приликом посјете бањалучком дјечијем дому, изјавио фронтмен популарног београдског бенда "Милиграм" Александар Милић Мили.

Домом, који је увијек пун живости и дјечије граје, одјекивала је пјесма "Милиграма" и штићеника ове установе, који су углас пјевали популарне хитове ове групе "Крушка", "Медена", "Апсолутна љубав"… Током једночасовног концерта смјењивали су се пјесме, аплаузи и узвици… Популарни пјевач Ален Адемовић изводио је све оно што су дјеца тражила, па се најчешће чула хорска пјесма.

Наравно, није изостало ни обавезно фотографисање и дијељење аутограма, а чланови "Милиграма" нису жељели да се одвоје од одушевљене публике и максимално су се трудили да сваком дјетету, али и васпитачу, изађу у сусрет.

- Већ само свирали у дечијим домовима у Београду, Тузли, Мостару и Сарајеву а сада је пред наш велики концерт у Бањалуци ред дошао и на малишане из срца Републике Српске, у којем припремамо највећи спектакл. Одлучили смо да пред сваки концерт у неком од градова које ћемо посетити у склопу наше турнеје "Електрик тур", прво обиђемо децу без родитељског старања и радо то чинимо - рекао је Мили.

И пјевач групе "Милиграм" Ален Адемовић није крио одушевљење дружењем са штићеницима дома.

- Ово је диван осећај. Деца су најважнија и био бих у стању сатима да се дружим са њима. Одушевио сам се како добро познају наш репертоар. Када су ми тражили песму са новог албума "Седмо небо", просто су ме затекли, јер ми то још никада нисмо одсвирали уживо - казао је Адемовић.

Уз "Милиграм" штићенике Дома "Рада Врањешевић" обрадовали су представници компаније "Тропик малопродаја" и трговине "Мој маркет" бројним поклонима, воћем, слаткишима...

- Идеја је била да дјеца максимално уживају уз концерт популарног бенда, а слаткиши и поклони су само још више допринијели угођају - казала је руководилац маркетинг службе "Тропика" Татјана Раковић.

Директор Дјечијег дома "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут захвалио је групи "Милиграм" и компанијама које су донирале поклоне.

- Нема ријечи којим бих описао одушевљење дјеце када им је саопштено ко им долази у посјету. Једва су чекали да виде чланове "Милиграма" и стварно им велико хвала што су издвојили вријеме и увеселили наше штићенике. Хвала и компанији "Тропик", која је донирала слаткише, храну и хигијенске потрепштине за малишане - казао је Кајкут.

Концерт

Група "Милиграм" одржаће концерт на Градском стадиону 25. јуна.

- Бањалука је део турнеје "Електрик тур". Концерт на Градском стадиону биће спектакуларан. Верујем да ће сви који дођу, а ми позивамо Бањалучане и људе из целе регије на дружење, имати у чему да уживају. Бина ће бити направљена као једна електрана за производњу позитивне енергије - изјавио је фронтмен "Милиграма" Александар Милић Мили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана