Милаковић: Домаћи привредници брига локалне заједнице

Срна
Милаковић: Домаћи привредници брига локалне заједнице

БАЊАЛУКА- Локална заједница треба да брине искључиво о домаћим привредницима и њиховим интересима, док за стране инвеститоре и мултинационалне компаније мора да буде задужена Влада Српске, рекао је један од оснивача Социјалистичке партије Српске (СПС) Милан Милаковић.

Милаковић, који је и потпредсједник Скупштине града Бањалука, истакао је да комплетан локални концепт треба бити усмјерен на домаћу привреду.

"Наш привредник је овдје рођен, ту је одрастао, почео да ради, ту су му дјеца, родитељи... Остаће да се бори за своју фирму и раднике и када дођу проблеми као што је ова пандемија. Он нема могућност да преко ноћи пресели компанију у неку другу земљу када дођу тешки дани", рекао је Милаковић на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је додао да буџет Одјељења за привреду у бањалучкој Градској управи не треба у највећој мјери да буде усмјерен ка субвенцијама за запошљавање, те је нагласио да ће упутити приједлог да комплетна средства за привреду буду усмјерена у информационе технологије.

Према његовим ријечима, Бањалука као највећи град Српске треба да има пословну зону те је нагласио да постоје добри примјери локалних заједница које за симболичну цијену дају земљу са комуналним трошковима привредницима.

"Имамо Мањачу у коју се може инвестирати наредних 100 година. Уколико успијемо да урадимо обилазницу у наредне двије, три године за 15 минута бисмо били на Мањачи. То је прилика града за развој и индустријску зону на дуг период, посебно уколико би привредници добили земљу по симболичној цијени", оцијенио је он.

Члан Савјета за привреду СПС-а Бањалука Миодраг Чопрка подсјетио је да је ово тијело међу првима предложило сет краткорочних мјера за санирање штете у привреди изазваних појавом пандемије вируса корона, а многе од њих су усвојене и у пракси су се одлично показале.

Конференцији за новинаре присуствовали су и чланови Савјета за привреду СПС-а Бањалука Борис Ћосић и шеф Повјереништва Саша Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана