Микрочиповањем кућног љубимца до рјешавања проблема напуштених паса

Срна
Микрочиповањем кућног љубимца до рјешавања проблема напуштених паса

БАЊАЛУКА - У Бањалуци ће 15. децембра почети акција контроле власника паса и њихових законских обавеза, као што је микрочиповање, вакцинација и шетња љубимаца под надзором, најављено је из бањалучке Градске управе.

Циљ је да неодговорни власници паса преузму одговорност за своје љубимце, те да се смањи број напуштених паса, као и ширење заразних болести. Власници паса биће дужни да допусте службеницима да очитају чип, те да провјере у каквим условима бораве љубимци.

Контролу ће спроводити Полиција за псе, која дјелује у оквиру градског Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију, а у сарадњи са ветеринарском инспекцијом.

Ове активности реализују се у сарадњи са удружењима за заштиту животиња, а на иницијативу Одјељења за комуналне послове.

Припадници Одјељења за комуналне послове су на објектима мјесних заједница и ветеринарских амбуланти поставили плакате на којима је јасно истакнуто када почиње контрола, те шта је је законска обавеза власника паса на подручју града.

Из бањалучке Градске управе истичу да је ријеч о првој масовној контроли микрочипова власничких паса на јавној површини у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана