Међународни сајам туризма у Бањалуци од 1. до 3. марта

ГС
Међународни сајам туризма у Бањалуци од 1. до 3. марта

БАЊАЛУКА - Четврти Међунардони сајам туризма "Бања Лука 2024“ биће одржан у Бањалуци у периоду од 1. до 3. марта 2024. године.

Ријеч је о највећем туристичком догађају у Републици Српској и БиХ. Сајам ће се одржавати у Спортској дворани "Центар" у Бањалуци, а радно вријеме сајма је од 10 до 18 часова.

Свечано отварање сајма предвиђено је 1. марта (петак) у 13 часова. Ова велика међународна сајамска манифестација одржава се у организацији компаније „RS Consulting and Trade" уз институционалну подршку ресорних министарстава, и то: Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Министарства трговине и туризма Републике Српске. Значајну подршку организацији манифестације пружио је и град Бања Лука као домаћин али и бројне институције и организације из области туризма из читаве БиХ.

- И ове године, као и претходних уз висок организациони и професионални ниво очекујемо да ће сајам окупити велики број излагача из свих крајева региона. У оквиру комплекса дворане "Центар" на простору већем од 1.400 квадратних метара туристичку понуду, смјештајне капацитете, културу и обичаје представиће више од 150 директних излагача из земаља у окружењу. Изузетна локација, у строгом центру града, биће мјесто гдје ће бројни посјетиоци имати прилику да се упознају са туристичким садржајем и представницима из Словеније, Хрватске, БиХ, Србије, Црне Горе, Грчке и Турске - рекао је предсједник Управе сајма Славиша Ковачевић.

Као и претходних година Међународни сајам туризма у Бањалуци биће мјесто сусрета и умрежавања бројних туристичких радника из земаља окружења. Организатори манифестације у циљу повезивања туристичких радника организоваће и низ пратећих едукативних активности као што су стручне конференције, панел дискусије и слично. За све излагаче биће уприличен и богат културно-забавни програм у граду на Врбасу кроз "Вече пријатеља сајма" и "Бањалучко вече".

- У три сајамска дана, гдје је улаз бесплатан, за све посјетиоце припремљена су изненађења као и наградне игре с поклон путовањима, специјални сајамски попусти, дегустације делиција из различитих поднебља што је додатни разлог за посјету јединственог сајма туризма у Бањалуци. Сви посјетиоци добиће прилику да себи приуште љетовање по жељи уз ексклузивне попусте. Промовисаће се најразличитије могућности избора као што су породнична путовања, далеке и егзотичне дестинације , путовања за младе, сити брејк, одмор и опоравак у фантастичним бањама, спа викенди на планинама те еко и активни туризам као и низ других могућности избора - додао је Ковачевић.

Поступак регистрације, закупа изложбеног простора и додатне опреме уз остале информације о сајму објављен је на интернет страници www.banjaluckisajamturizma.com. За све додатне информације, заинтересовани се могу обратити пројектном тиму Сајма на и-мејл адресу [email protected].

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана