Aктивни одмор и природне љепоте маме посјетиоце: Међународни сајам туризма траје и током викенда

Милош Васиљевић
Aктивни одмор и природне љепоте маме посјетиоце: Међународни сајам туризма траје и током викенда

БАЊАЛУКА - Авантура и адреналин, активни одмор и природне љепоте највећег града Српске, само су дио туристичке понуде представљене на Међународном сајму туризма који је у петак окупио више од 150 излагача из региона, али и Турске.

Врата спортске дворане “Центар” биће отворена и у данима викенда, а они који нису одличили гдје ће на љетовање након сајма имају јасну слику да већ сада чекирају љетовање по сајамским цијенама. Уз то, посјетиоци могу да пробају и разне делиције, а организатори су припремили и награде.

Менаџер Туристичке организације Бар Илија Стојовић рекао је за

“Глас Српске” да им је након Србије тржиште Српске најважније.

 - Ту су и наше колеге из Херцег Новог, Тивта, Будве, Улциња и Никшића, а сваки град промовише своју понуду. Бар представља своје двије обале, језерску и морску, манифестације и активни туризам - рекао је Стојовић  додавши да радо долазе у Бањалуку гдје су увијек срдачно прихваћени.

Из туристичке агенције “Филип травел” Милан Давидовић истакао је за “Глас” да су од ове сезоне на бањалучком тржишту и летови за Тунис, Турску, Шпанију и Египат.

 - Велико је интересовање посебно за нове директне летове из Бањалуке, а предњаче Шпанија и Египат. Актуелни су сајамски попусти и сајамска седмица до половине марта за љетне аранжмане - казао је Давидовић.

Отварању Сајма присуствовао је и градоначелник Драшко Станивуковић који је пожелио добродошлицу излагачима, изразивши задовољство што посјетиоци имају прилику да на једном мјесту виде овакву понуду.

- Хотели, бање, хотелске групације, општине, градови представиће оно своје најљепше. Бањалука је мјесто сусрета, мјесто одакле наши људи воле да оду у друге крајеве и да се опет врате, али исто тако Бањалука је сјајан домаћин - казао је Станивуковић.

Додао је да је ово одлична прилика да се Бањалука представи онима који су дошли овдје да представе своје понуде.

- Бањалука је оборила све рекорде посјећености уназад три године. И ову 2024. годину дочекали смо на најспектакуларнији начин, стално повећавамо своју и туристичку, гастрономску и сваку другу врсту понуде. Добићемо нове хотелске садржаје, имаћемо додатне смјештајне капацитете најљепших оаза уз Врбас - рекао је Станивуковић.

Директор Туристичке организације (ТО) града Драгана Вуклиш истакла је да Бањалука нуди много тога, од манифестационог до адреналинског туризма.

- Имамо богату гастрономску понуду и можемо много тога да понудимо – навела је Вуклиш.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изразио је задовољство тиме што је Бањалука домаћин највећег сајма, не само у Републици Српској, него и у БиХ.

- Сајам је попримио регионални карактер. Драго ми је да смо мапирали Бањалуку и Републику Српску као центар регије што се тиче туристичке понуде - казао је Шулић.

Сајам у дворани “Центар” отворен је до 3. марта и заинтересовани га могу посјетити у периоду од десет до 18 часова. Улаз је бесплатан за све посјетиоце.

Братски град

Директор Туристичке организације Сремске Митровице Душан Дрча рекао је за “Глас Српске” да су Бањалука и град из којег долази братски.

- Овдје наступамо самостално, гдје представљамо наш град и шта имамо да прикажемо. Нисмо ми само познати по Сирмијуму, волимо да кажемо да смо град испод града. Када дођете код нас, нико неће остати гладан, а сремски кулен само је један од адута наше гастрономске понуде - рекао је Дрча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана