Међу корицама пет деценија ОШ “Георги Стојков Раковски”

К. Ш.
Међу корицама пет деценија ОШ “Георги Стојков Раковски”

БАЊАЛУКА - Поводом 50 година постојања Основне школе “Георги Стојков Раковски” промовисана је монографија ове образовне установе “Године као бисери” аутора Раде Удовчића.

Историјат, рад, успјеси на такмичењима, ученици генерације, наставно особље те истакнути радници, све оно што краси једну школу, исписано је на 346 страница.

- Имамо чиме да се подичимо јер је пет деценија нашег рада и живота стало међу корице. Најљепши дио по мени су исписана сјећања ученика и наставника. Ту су унесене емоције - појаснила је директорица школе Ивана Љубојевић и додала да такође садржи и много фотографија. 

Према њеним ријечима, аутор је радио у школи као наставник њемачког језика, помоћник директора и секретар.

- Удовчић је био добро упућен у свих пет деценија школе. Рецензенти Зоран Пејашиновић и Бојан Стојнић оцијенили су да је монографија веома добро урађена - казала је Љубојевићева.

Како је навела, промоцији монографије присуствовао је и амбасадор Бугарске на шта су посебно поносни, јер је школа поклон народа Бугарске послије катастрофалног земљотреса 1969. године.

- Подршку смо у процесу стварања монографије имали и од Архива Републике Српске и од предсједника РС Милорада Додика, рекла је Љубојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана