Медицинска школа отворила сезону матура: Ревија љепоте и младости

Јасмина Перишић
Медицинска школа отворила сезону матура: Ревија љепоте и младости

Бањалука - Да је Бањалука одувијек била град младости и љепоте показали су и матуранти Медицинске школе. Дјевојке и младићи који ће у будућности носити бијеле мантиле, у понедјељак навече су продефиловали центром града у свечаним хаљинама и одијелима.

Поносни што су положили први велики испит у животу, испит зрелости, имали су и ту част да отворе сезону прославе матура у граду. 

Од парка "Петар Кочић" до хотела "Босна" слила се колона не само матураната већ родбине, пријатеља и многих знатижељника који су се дивили младости града на Врбасу. По обичају, сви су жељели да се фотографишу и у незаборавно вече испрате слављенике. Саобраћај у центру града обустављен је у њихову част, а атмосферу су до усијања довели и трубачи, па је са пјесмом почело славље и прије свечаности у хотелу.

Физиотерапеутски техничар Дарјана Сукур блистала је у пуном сјају. Није крила ни дозу треме због матурске вечери.

- Осјећања су помијешана, има и туге што се растајемо, али и  среће што смо положили најважнији испит у животу. Јако сам се обрадовала што нас је вријеме послужило - казала је Сукурова.

Матурант општег смјера Душко Тица казао је да га је еуфорија ухватила на сам дан матуре.

- Сад сам тек свјестан да се опраштамо од најбезбрижнијих дана. Предстоји нам период када треба да узмемо живот у своје руке и одлучимо шта и како даље. С обзиром на то каква су времена, неће нам бити лако - рекао је Тица, који планира да настави школовање на Медицинском факултету.

Додаје да се потрудио да за матуру посебно изгледа, у чему му је највише помогла мајка.

- Дуго сам размишљао шта да обучем. Нисам баш купио прво одијело на које сам наишао. Изабрао сам плаво-бијелу комбинацију и уклопио је са дрвеном лептир машном, израђеном специјално за ову прилику. Мама се потрудила за тај детаљ и допада ми се. Привлачи пажњу - рекао је Тица.

Професор патологије и стручних предмета Аниса Хрват пожељела је бившим ђацима успјешан наставак образовања.

- Надам се да ће бити угледни грађани и љекари. Вјерујем да су постали хуманији кроз образовање које су стекли и желим да памте само лијепе тренутке из школе - поручила је Хрват.

Јагодић

Директор Медицинске школе Владимир Јагодић истакао је да је ова школа у понедјељак увече испратила 228 матураната.

- Све је прошло у најбољем реду, а дјеца су се у хотелу забављала од 20.30 до два часа иза поноћи, уз музику коју су сами изабрали - рекао је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана