Медицинари отворили дане младости и љепоте

Јасмина Перишић
Медицинари отворили дане младости и љепоте

Бањалука - Ученици Медицинске школе први су ове године прославили матуру, а свечаним дефилеом у четвртак навече отворили су дане посвећене бањалучкој младости и љепоти.

Насмијаних и раздраганих лица, у елегантном издању као никад до тада, 250 матураната дефиловало је центром града до хотела "Босна", гдје је прослављен крај средњошколског образовања.

Бројни родитељи, родбина, пријатељи, ђаци других школа и знатижељни пролазници формирали су живу ријеку која се слила на Трг Крајине, гдје су се окупили матуранти. Блицеви фотоапарата нису престајали да сијевају. Имало се шта и забиљежити, а бљештавилу свечаних тоалета и одијела једино су парирала насмијана лица узбуђених ученика.

- Осјећај је неописив. Сви смо свјесни да се са матуром завршава једна етапа безбрижног одрастања. Ипак, нема мјеста за тугу, иако се растајемо, читав живот је пред нама, а велика школска другарства наставиће се и убудуће - рекла је фармацеутски техничар Теодора Кнежевић.

Матурант општег смјера Медицинске школе Александар Крајиновић у први план је, поред среће због прославе матуре, истакао и то да ће наставити школовање на Медицинском факултету.

- Матура је круна ђачких дана и неизбјежно је да се осјећамо узбуђено и срећно. Школу ћу дефинитивно памтити по другарству, али и стеченом знању, које је добра основа за даље школовање - рекао је Крајиновић.

Бака једног од матураната Мара Симић рекла је да јој је срце испуњено јер јој је унук завршио средњу школу.

- Не могу да опишем колико сам срећна. Моје кћерке су завршавале школу пред почетак рата, тако да нисам имала прилику да присуствујем овако лијепом догађају. Драго ми је што ми  је то мој мезимац омогућио - рекла је поносна бака Мара.

Трубачи су допратили матуранте до хотела "Босна", гдје је славље трајало до раних јутарњих сати.

Одјељење одликаша

Разредник фармацеутских техничара и професор хемије у Медицинској школи Лука Паштар каже да ће му недостајати његово одјељење.

- То су била посебни ђаци, једни од најбољих у читавој школи. У одјељењу од 31 ученика било је 25 одликаша, а девет њих су имали све петице - рекао је Паштар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана