Матуранти подносе захтјеве за подршку града за бесплатне матурске прославе

Ј. Са.
Матуранти подносе захтјеве за подршку града за бесплатне матурске прославе

БАЊАЛУКА - Велики број матураната од јутрос у бањалучком Дому омладине подноси захтјеве за подршку града за бесплатну матурску прославу, која се први пут реализује у Бањалуци.

Савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало рекла је да ово град који брине о породици и да је до сада спроведен низ различитих мјера путем којих је пружена подршка породицама.

- Постоје периоди у години када су највећи удари на кућне буџете, а један од њих је септембар када дјеца крећу у школу и једна од наших најзначајнијих мјера је била увођење бесплатних уџбеника за основце. С друге стране, и ова мјера подршке прослави матуре нашим матурантима средњих школа у граду, је исто мјера која се јавља у једном периоду који је за породице веома изазован – поручила је Шукало.

Додала је да је град препознао колико је значајно да подржи матуранте у овом периоду због чега су одлучили да за све њих омогуће прославу матурске вечери.

- Наравно, одређене породице све наведено могу да приуште, али имамо и оних који не могу. Циљ је био да их ставимо у равноправан положај, да уживају сви заједно. Надамо се да је ово за младе људе само један вид подршке да они могу да осјете да је њихов град уз њих и током прославе матурске вечери – закључила је она.

Матуранткиња из Техничке школе захвалила је граду на овој подршци истичући да, у времену када је све поскупјело, ово значи пуно.

Матуранти који желе да остваре право на бесплатну матурску прославу, могу од данас па до наредног четвртка да се пријаве у Дому омладине, односно, радним данима од девет до 18 часова, а суботом и недјељом од 11 до 17 часова.

Потребно је да доставе број текућег рачуна на који желе да им новац буде уплаћен, те јединствени матични број власника тог рачуна.

Свим матурантима који се пријаве на рачуне ће бити уплаћено по 80 КМ, осим онима чија је матурска прослава нешто скупља и њима ће бити уплаћен тај износ.

По пријави, већ другог радног дана новац ће им бити и уплаћен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана