Матуранти Медицинске школе прослављају матурско вече: Прво славље, па припреме за факултет ФОТО

Милош Васиљевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА- Радосни погледи, понос професора и родитеља, пратили су узбуђене матуранте Медицинске школе који су вечерас у парку „Петар Кочић“ уз звук трубача почели прославу матурске вечери.

Одмах након тога у дефилеу упутили су се према хотелу "Босна" гдје ће наставити фешту.

Елеганција је одисала из сваког њиховог корака, којим су закорачили у свијет одраслих, те тако прославили  крај најљепшег и најбезбрижнијег дијела живота.
Пуно емоција стално је у једну ноћ, посебну по много чему, а школске дана памтиће то искреним пријатељствима, сјајним професорима те знању које носе и које планирају пренијети на факултету.

Матуранткиња општег смјера Ања Граховац рекла је за "Глас Српске" да је ово посебна ноћ за њу и све њене пријатеље из клупе.

Како каже, вечерас желе да уживају јер то је свечаност која остаје у трајном сјећању.

Фотогалерију погледајте

О В Д Ј Е


- Ова прослава круна је нашег другарства и пријатељства. Вечерас ћемо се опустити, па онда мали одмор и крећу припреме за факултет. Планирам да упишем Медицински факултет, смјер логопедија и дефектологоја у Новом Саду - рекла је Граховац.

Матурант са смјера фармацеутски техничар Немања Маличевић нагласио је да му је средња школа донијела пуно незаборавних тренутака, те да ће је памтити само по лијепом.

-  Узбуђење је велико, адреналин се осјети на сваком ћошку. Пронашао сам се у овој струци, наша школа је захтјевна, а факултет ћу уписати у Бањалуци јер планирам остати у Српској - рекао је Маличевић.

Матуранткиња Милица Вулић завршила је зубно - стоматолошки техничар, те факултет наставља у највећем граду Српске.

Фотогалерију погледајте

О В Д Ј Е

- Планирам да упишем радиологију на Медицинском факултету. Средњу школу памтићу по дружењу, сналажљивости и позитивним стварима - рекла је Вулићева.

Сутра је на распореду троструко матурско славље. Наиме, матуру ће  прославити ученици три школе, односно матуранти Грађевинске и Политихничке школе, као и ученици Средњошколског  центара "Гаудеамус".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана