Матуранти дали крв

М.С.
Матуранти дали крв

БАЊАЛУКА - Традиционалној јесењој акцији добровољног даривања крви, коју организује Градска организација Црвеног крста, до сада се одазвало 62 ученика завршних разреда средњих школа, а даривање драгоцијене течности још увијек траје.

Секретар Градске организације Црвеног крста, Жељкица Илић, рекла је за “Глас Српске” да је ово акција која се одржава два пута годишње, и то на прољеће и на јесен.

- До сад се пријавило 120 матураната из Гимназије, Пољопривредне и Угоститељске школе. Од поменутог броја, 62 младих људи испунило је све здравствене услове за даривање драгоцјене течности. На овај начин су показали да је жеља за хуманошћу јача од свих препрека па и од пандемије - истакла је Илићева.

Додала је да је без обзира на велики утицај вируса корона, веома задовољна одзивом, јер је свака доза крви злата вриједна.

- Надам се да ћемо у овим младим људима пронаћи сталне даваоце крви који ће кроз наше акције показати велику хуманост. Број давалаца је сада знатно већи у односу на претходне акције које смо организовали - закључила је Илићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана