Масовна вакцинација Бањалучана у хали Велесајма

ГС
Масовна вакцинација Бањалучана у хали Велесајма

БАЊАЛУКА – Локација за масовну вакцинацију грађана Бањалуке биће сајамска хала Велесајма у Бањалуци, рекао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић након сједнице градског Штаба за ванредне ситуације.

Навео је да је раније размишљано да се за те потребе користи једна од спортских дворана, али се од тога одустало како не би били поремећени  тренинзи спортских клубова.

Станивуковић је истакао да је данас у Бањалуци регистровано 116 новозаражених, те да је у граду активно више од 2.000 случајева.

– Повећава се број оних који требају помоћ љекара у Дому здравља и Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске. Усвојили смо резервни план рада Дома здравља тако што ће се све амбуланте по потреби стављати у функцију борбе против вируса корона – казао је Станивуковић и додао да је успостављена и посебна телефонска линија за пријаву за вакцинацију.

Он је подсјетио да Бањалука тренутно има ригорозније мјере, од оних које је прописао Републички штаб за ванредне ситуације за подручје ентитета Република Српска, а у питању је обавеза ношења маски на отвореном и забрана свих јавних окупљања.

Градоначелник Бањалуке рекао је да ће бити појачане контроле поштивања мјера, а на терену ће бити комунална полиција са инспекцијом и полицијом.

Директор Дома здравља Невена Тодоровић рекла је да је забрињавајуће да је у Бањалуци 49 посто тестираних грађана позитивно.

На данашњој сједници усвојен резервни план рада Дома здравља, а невена Тодоровић је појаснила да је редукован рад амбуланти породичне медицине у руралним дијеловима града, ради збрињавања ковид пацијената и вакцинације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана