Март у знаку кампање "За живот жена"

Срна
Март у знаку кампање "За живот жена"

БАЊАЛУКА- Готово цијели март у Бањалуци ће бити посвећен кампањи "За живот жена", чији ће фокус ове године бити здравље жена, жене предузетнице и подршка женама при покретању бизниса.

Кампању "За живот жена" од 6. до 26. марта спроводиће Град Бањалука са свим релевантним удружењима и организацијама, а поводом обиљежавања Међународног дана жена.

Симболично, као основни мотив кампање изабран је лик жене који се налази на беџевима, које у својој радионици израђују штићенице Сигурне куће.

Радно-окупациони терапеут у Сигурној кући Јасминка Павић рекла је Срни да је лик жене на беџу био симбол кампање поводом обиљежавања 15 година рада Сигурне куће и представља јаку, самоувјерену и успјешну жену, жену побједницу.

"Наши суграђани куповином ових радова помажу женама жртвама насиља и економском оснаживању жена", каже Павићева.

Она је истакла да се у Сигурној кући спроводи радно-окупациона терапија у коју су укључене штићенице ове установе, док се у велике пројекте попут овога укључују и жене које су некада биле њихове штићенице.

Из Сигурне куће су позвали све заинтересоване суграђане да посјете изложбу радова у Дому омладине која је отворена до 8. марта у термину од 11.00 до 17.00 часова, те подсјетили да ће поводом завршетка Мјесеца жена од 24. до 26. марта бити одржан и Продајно-изложбени сајам у Парку "Петар Кочић", гдје ће такође бити изложени њихови радови.

Из Градске управе наводе да је планирано да у првој недјељи кампање буде одржан и Интерактивни сајам за економско оснаживање жена, а током посљедње Изложбено-продајни сајам.

У оквиру кампање на Дан жена - 8. март биће одржан и концерт бенда "Лексингтон", на паркингу код "Краша".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана