Марић: У Градској управи прогањају раднике који нису послушници градоначелника

Срна
Марић: У Градској управи прогањају раднике који нису послушници градоначелника

БАЊАЛУКА - Предсједник Синдиката управе Републике Српске Божо Марић тврди да "Градска управа Бањалука прогања раднике који не желе да буду послушници градоначелника Драшка Станивуковића".

Марић је рекао да су поједини радници Градске управе "који нису у Станивуковићевом синдикату" премјештани у индустријску зону Рамићи гдје су трпјели мобинг, а посљедњи догађај је био прошле седмице када су представници Синдиката управе у јутарњем ТВ програму демантовали градоначелника када је ријеч о повећању плата у Градској управи.

Према његовим ријечима, након тог гостовања, представник Синдиката управе Неђељко Радуловић, запослен као правник у Градској управи, добио је рјешење о премјештању на друго радно мјесто без било каквог оправдања.

Марић је на конференцији за новинаре најавио да ће Синдикат управе тражити одржавање посебне сједнице Скупштине града Бањалука јер, како је рекао, Станивуковић у прошлој години није испунио закључак да сваком запосленом у Градској управи плата буде повећана за 150 КМ.

Према његовим ријечима, Станивуковић има двоструке аршине према једном синдикату који је изабран по његовом налогу и према другом који у оквиру Градске управе и Синдиката управе дјелује још од 1999. године.

Радуловић је рекао да он није једини који је добио рјешење о премјештању на друго радно мјесто, те да је много више таквих случајева у бањалучкој Градској управи.

-Радмила Миљковић из Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, у које мене сада премјештају због повећаног обима посла, је коректан службеник и зашто је као таква сметала и пребачена у општу управу, а мене стављају на њено мјесто и треба ми времена да се упознам са прописима, стањем и послом. Како је то сврсисходно? - упитао је Радуловић.

Предсједник репрезентативне Синдикалне организације Градске управе Бањалука Радислав Гојковић нагласио је да се Градска управа залаже за све запослене у управи, наводећи да је Радуловић распоређен на друго радно мјесто због великог броја захтјева за борачки додатак.

-То траје од октобра и ту није само Радуловић. Има још колега који су распоређени док се не ријеши тај обиман посао. Све је урађено по закону и то је привремено рјешење - рекао је Гојковић.

Напомиње да је усвојен буџет за ову годину, те да су планирана средства за плате запослених у Градској управи.

-Уколико не буде могућности за исплату плате од јануара с обзиром на то да колективни уговор још није ступио на снагу, онда ћемо путем регреса надокнадити ту јануарску плату и радници неће бити оштећени ни за једну марку. Од фебруара ће плата за све запослене бити повећана за 150 КМ - појаснио је Гојковић.

Он је рекао да је и у 2022. години плата свим запосленим повећавана два пута по 50 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана