Мањача постаје још већа атракција

Маја Станојевић
Мањача постаје још већа атракција

БАЊАЛУКА - Туристичко-рекреативни комплекс “Мањача” требало би да добије нове садржаје захваљујући којима ће ова оаза за одмор, рекреацију и спорт бити још већа атракција за излетнике.

Велико и мало језеро, пропланци и шумске стазе мамац су за љубитеље природе, а џ плану је да нови пројекти омогуће још веће уживање у зеленом рају. На овом, за многе посјетиоце из бањалучке регије, омиљеном излетишту у будућности би требало да “никне” викенд насеље, док су за ову годину планирани спортски терени и други пратећи објекти.

Директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић је истакао да би пројекти требало да буду реализовани након усвајања буџета града.

- Да би посјетиоци имали што боље услове предвиђена је градња канализационих мрежа, затим уређење зелених површина за рекреативне садржаје, али и многи други пројекти. Настојаћемо да изградимо одбојкашке и кошаркашке терене, дјечије игралиште, теретане у природи, мале извиђачке кампове у околини и сличне садржаје попут плажног бара, као и тржнице која ће бити на улазу у центар - казао је Илић и додао да ће улаз и ове године бити слободан.

Према његовим ријечима овај природни бисер свакодневно је посјећен, а очекује се да ће чим отопли бити још више излетника.

- Са доласком љепших дана све више посјетилаца долази да шета поред језера и ужива у природним љепотама које нуди овај рекреативни центар - рекао је Илић.

Он је увјерен да ће посјета бити израженија око првомајских празника, када грађани традиционално посјећују излетишта.

- Посјетиоци ће са доласком сезоне моћи да уживају у одмору и адреналинским активностима, као што је скијање на води, које је у понуди било и прошле године - казао је Илић.

Према Илићевим ријечима прва сезона у Туристичко-рекреативном комплексу “Мањача”, упркос пандемији вируса корона, била је изузетно успјешна.

- Током цијеле године ово излетиште нуди посјетиоцима мјесто за одмор, забаву и спортско-рекреативне активности - нагласио је Илић.

Један од редовних посјетилаца Саша Рендић каже за “Глас Српске” да је предност то што се до комплекса “Мањача” возилом стиже за само тридесетак минута.

- Ово мјесто је одлично за бијег од градске вреве, а биће још боље када добије нове садржаје. Чим отопли настојим да са својим друштвом викенде проводим на неком од излетишта. То је нарочито важно у времену епидемије када су онемогућена путовања и када је боравак у природи најбоље рјешење да се искористи слободно вријеме. Откад је отворен комплекс, редовно посјећујемо Мањачу, јер имамо све што нам је потребно. Од мјеста за роштиљање, језеро, а и простор за рекреацију - рекао је Рендић.

“Крајишка кућа”

Према ријечима Драшка Илића, пандемија вируса корона није успорила рад “Крајишке куће”, којом управља Центар за развој пољопривреде и села.

- У периоду када многи привредни субјекти имају смањене активности, “Крајишка кућа” ради пуном паром - рекао је Илић.

Према његовим ријечима, “Крајишка кућа” у Требињу је у посљедњој фази грађевинских радова те се за нешто више од мјесец очекује њено отварање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана