Мањача - мјесто сусрета за све од седам до 77 година

ГС
Мањача - мјесто сусрета за све од седам до 77 година

БАЊАЛУКА- Центар за развој пољопривреде и села у суботу на језеру Шљивно организује манифестацију под називом "Мањача - мјесто сусрета", а с обзиром на све активности разноврстан у наслов се може додати и "за све од седам до 77 година".

Разнолик програм уз учешће двадесетак спортских савеза, друштава и удружења гарантују сјајну забаву за оне који одлуче да 17. септембарски дан проведу на све популарнијем локалитету за Бањалучане, али и оне који желе да уживају у прелијепом амбијенту са уређеним стазама, путевима и инфраструктуром.

Тако ће они најмлађи моћи да учествују у активностима које организују бањалучке школе спорта, те Коњички савез Републике Српске, а моћи ће да се придруже и извиђачима.

Љубитељи адреналина могу да се окушају у вожњи квадова и "оф роуд" возила која ће бити посебна атракција на прелијепим стазама кроз нетакнуту природу. Како је најављено долазак више од 100 учесника нема сумње да ће на свом бити они који желе авантуру на четвороточкашима за које не постоје препреке.

На своје ће доћи и обожаваоци параглајдинга, а на претходно утврђеним рутама могу да се опробају сви бициклисти који желе да осјете Мањачу на овај начин.

Између осталих, активни ће бити и планинари, пењачки клуб, као и спелеолози...

И док сви учесници буду савладавали препреке, ловци и риболовци ће у "бази" крај језера припремати котлић и спремно дочекати њихов повратак.

- Туристичко рекреативни комплекс Мањача полако али сигурно постаје окупљалиште за све који су жељни природе и лијепог окружења. Ово ће бити најмасовније дружење до сада и права прилика да на најљепши начин упознамо посјетиоце потенцијалом који он има. У сарадњи са удружењима потрудили смо се да направимо добар баланс дешавања како би комплетне породице могле да уживају, а сви чланови могли да пронађу нешто за себе - рекао је директор Центра за развој пољопривреде и села града Бањалука Драшко Илић.

Окупљање учесника планирано је од седам до 10 часова ујутру, када почињу активности по утврђеном редослиједу. Припремљен је и културно-умјетнички програм који ће пратити активности на језеру Шљивно.

У организацију манифестације укључен је Кабинет предсједника Републике Српске, а покровитељи су Центар за развој пољопривреде и села Бањалука, Град Бањалука, Туристичка организација Бањалука, Туристичка организација Републике Српске и Градска развојна агенција Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана