Малишани пјевали и играли за рођендан Бањалуке

Јелена Танацковић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Поводом 22. априла, Дана града, малишани из бањалучких вртића одржали су пригодну свечаност у оквиру традиционалне манифестације “Најмлађи вољеном граду”.

У Музичком павиљону у парку “Петар Кочић” дјеца из вртића “Лана”, “Чуперак”, “Радост”, “Лептирић”, “Змај Јова” и “Бубамара” пјевала су и плесала за рођендан Бањалуке.

Мирјана Крчмар, помоћник директора за васпитно-образовни рад у Центру за предшколско васпитање и образовање рекла је да је ово постала традиционална манифестација, на којој најмлађи на свој начин честитају Дан града.

- Са радошћу одржавамо ову манифестацију дуги низ година. Овај пут нам се представило 80 малишана из шест вртића - казала је Крчмарева.

Истакла је да су програми у вртићима шаролики те да су малишани у занимљив програм представили само дио онога што су научили.

- Програм је шаролик, од традиције, фолклора, ритмике, колажа, дакле све оно што дјеца воле и наши суграђани. Малишани знају да је ово дан њиховог града. Наши васпитачи припреме дјецу са великим ентузијазмом за сваку манифестацију - рекла је Крчмарева.

Савјетница градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић-Бањац нагласила је да је ово сигурно један од најљепших догађаја посвећених Дану града.

- Бањалука ове године има заиста богат програм “Бањалучког прољећа”, у склопу којег смо већ одржали неколико значајних манифестација. Међутим, оно што је многима најдраже сигурно јесте ова манифестација, која је спој младости и љепоте и током које се дјеца обраћају свом граду и осјећају да су њен дио - поручила је Савић-Бањац.

Она је васпитачима и малишанима уручила симболичне захвалнице за учешће у обиљежавању Дана града, када је Бањалука ослобођена у Другом свјетском рату.

Васкршњи пикник

У сусрет Дану града и највећем хришћанском празнику Васкрсу богат и разноврстан програм “Бањалучког прољећа” се наставља. Манифестација “Васкршњи пикник” први пут ће бити организована поводом највећег хришћанског празника Васкрса, 23. априла са почетком у 12 часова у парку “Петар Кочић”, саопштили су из Градске управе.

Тим поводом најмлађи ће имати прилику да украшавају и фарбају јаја, те да уживају у многобројним изненађењима која ће за њих бити припремљена.

- Дјеци ћемо приредити креативну радионицу, гдје ће осликавати и бојити јаја илустрована на папиру, а потом и изложбу њихових радова - казала је Валентина Савић-Мандић, чланица Креативног тима Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана