Малишани на точкићима јездили центром Бањалуке

Александар Стојановић
Малишани на точкићима јездили центром Бањалуке

Бањалука - На другој “Бањалучкој Верано моторс ролеријади”, на којој се јуче окупило више од 300 дјевојчица и дјечака, малишани су на точкићима окупирали Трг Крајине и централну градску саобраћајницу и још једном доказали да Бањалука има сјајне мале ролераше.

Малим такмичарима није недостајало позитивне енергије, жеље за побједом и дружењем, а за још бољу атмосферу побринули су се њихови родитељи и пријатељи, који су аплаузима бодрили своје фаворите. Такмичари су се надметали у три дисциплине, тркама на 300 метара, савладавању препрека на полигону, те вожњи слаломом, а најбржи и најспретнији учесници окитили су се медаљама.

Догађај, чији је организатор Школа спорта “Звјездица”, окупио је најмлађе заљубљенике у вожњу на ролерима, али и оне нешто старије, а сви присутни могли су да уживају у наступима аниматора, мађионичара, маскота, а за плесне кораке и још бољу забаву побринули су се полазници плесног клуба “Блок”.

Координатор Школе спорта “Звјездица” Србољуб Вуковић изразио је задовољство одзивом учесника и додао да се труд уложен у организацију исплатио. Иако се организује тек другу годину заредом, “Ролеријада” је већ привукла већи број учесника у односу на прошлу.

- Манифестација је ове године скоро удвостручила број учесника и то је показатељ да смо урадили добар посао. Циљ нам је да на овај начин Бањалуку представимо у туристичком и спортском смислу у најбољем свјетлу и да ову причу проширимо на нашим просторима - рекао је Вуковић и додао да су учесници вриједно тренирали и спремали се за освајање медаља.

Осмијеси малишана говорили су више од ријечи, а њихови након трка румени образи и одлично расположење уљепшали су ужи центар града. Позитивну енергију пренијели су и на навијаче, родитеље, родбину и све пролазнике, који нису крили одушевљење.

Побједник спринт трке и освајач другог мјеста на полигону Урош Петровић казао је да је презадовољан резултатом, иако није тренирао цијелу годину.

- “Ролеријада” је била одлична и надам се да ће се и даље одржавати, како бисмо имали прилику да се дружимо и освајамо што више медаља - рекао је Петровић.

Јелена, мајка дјевојчице која је учествовала у тркама, рекла је да је организација била одлична.

- Пресрећна сам кад видим своју кћеркицу да је овако узбуђена и расположена - рекла је ова радосна мајка.

Дјечак по имену Петар рекао је да му је драго што се окупио велики број његових другара, с којима се сјајно забављао и провео лијепу недјељу на отвореном.

- Тренирали смо током године за ово такмичење, али нам је важније да смо се дружили и да смо се добро провели - рекао је Петар.

Атлетска трка

Поред “Ролеријаде”, одржана је и “Дјечија Триглав атлетска трка”, а такмичари су учествовали у пет категорија.

- Категорије су распоређење у узрасту од пет до 14 година, а за све учеснике обезбијеђене су медаље - рекли су организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана