Малишани из Нове вароши добијају игралиште

Ј. Ш.
Малишани из Нове вароши добијају игралиште

Бањалука - На радост малишана из насеља Нова варош почела је градња савременог игралишта, које ће никнути у Равногорској улици.

Према ријечима предсједника комисије за комунална питања и саобраћај ове мјесне заједнице Љубише Гаврановића ново мјесто за игру ће бити изграђено захваљујући бањалучким компанијама "Елнос" и "Тензо".

- Ове компаније су потписале уговор са Градском управом протеклог августа, којим је утврђено да ће финансирати градњу игралишта - рекао је Гаврановић.

Он је додао да постоје и три старе локације игралишта, за које је градоначелник Игор Радојичић затражио да буду преуређене.

- Једно игралиште се налази код кафе-бара "Мартел", а за његову реконструкцију се још чека спонзор - казао је Гаврановић.

Игралиште у Равногорској улици ће се простирати на 450 квадратних метара и имаће капацитет да се на њему у истом тренутку игра 70 малишана узраста до 12 година, речено је крајем августа у Градској управи након потписивања уговора са поменутим компанијама.

- Много ће значити овакав објекат нашој МЗ, јер ће велики број дјеце моћи да се игра у исто вријеме. Иначе, наше насеље је богато игралиштима, али свако осавремењавање може само направити бољи угођај и бољу забаву за најмлађе - потврдио је Гаврановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана