Малишани имена добили по апостолима

Јасмина Салопек
Малишани имена добили по апостолима

БАЊАЛУКА - Храбра мајка Милана Петровић из Бањалуке у недјељу је на свијет донијела синове Матеја, Марка, Луку и Јована. Пород је обављен у Словенији, а дјечаци су имена добили по апостолима.

Миланина мајка Ранка Гаковић рекла је за “Глас Српске” да се осјећај, када је сазнала да ће поново постати бака, али овај пут четири малишана, тешко може описати ријечима.

- Добити четири жива и здрава унука је непроцјењиво. Осјећај је тешко описати ријечима. Велика срећа и радост - рекла је Гаковићева за “Глас”.

Како је рекла, у породици до сада није било близаначких трудноћа.

Она је на “Фејсбуку” објавила фотографију са кћерком уз емотивну поруку.

- Најсрећнија сам, најпоноснија и најбогатија  жена на свијету. Моја кћерка ми је родила четири унука - написала је Гаковићева, те је захвалила свима.

- Хвала Богу, хвала Светом Василију и свим свецима. Хвала свим свештеним лицима који су се молили за моју кћерку и њена четири сина. Хвала мојој породици и пријатељима који су са мном од првог дана до данас. Бескрајно хвала свима. Честитам својој кћерки Милани и зету Немањи, а посебно честитам мом најстаријем унуку Константину који је добио четири брата. Хвала Свети Василије - порука је коју је написала испод фотографије. Петровићева је храбро изнијела трудноћу, као и пород.

- Трудноћа је остварена природним путем, а мајка је трудноћу водила у Љубљани под будним оком тима љекара - рекао је један од саговорника.

Дјечаци су рођени на Светог Василија Великог, а својим доласком на свијет у породицу су унијели срећу и радост.

Из Универзитетског клиничког центра у Љубљани саопштили су да су  дјечаци рођени путем царског реза, у 31. недјељи трудноће.

- Сви су тежили више од килограма. Дјечак Матеј је на рођењу имао 1.450 грама, Лука 1.030 грама, Марко 1.420 грама, а Јован 1.280 грама - саопштили су из болнице.

Додали су да је ово изузетно риједак догађај, јер су четворке посљедњи пут рођене у Љубљани 2015. године.

Овај млади брачни пар већ има дјечака Константина, рођеног у фебруару 2019, те ће сада њихов дом красити укупно пет дјечака.

Немања Петровић за хрватске медије је рекао да је “то био дар од Бога”.

 -Супруга и бебе су у реду. Пород је био јуче, све је било у реду захваљујући стручном особљу УКЦ Љубљана. Сретан сам и поносан, мало још у стресу - рекао је Петровић за РТЛ.

Додао да је битно да су бебе здраве. Истакао је да су бебице у инкубатору и да напредују полако.

- Отприлике два мјесеца ће бити ту. Супруга ће бити ту јер без мајчине бриге нема ништа. Искрено вјеровао сам, али нисмо се надали. Али, кад се тако догодило, знали смо да је то дар од Бога и да морамо ићи до краја заједно. С љубављу и вјером све се може побиједити - рекао је поносни отац.

Поносни отац Немања Петровић је путем друштвених мрежа одмах по рођењу беба подијелио срећни тренутак.

- Слава Богу, Светом Василију и мојој жени, јер су на свијет стигли Матеј, Марко, Лука и Јован - написао је Немања на “Фејсбуку” уз фотографију беба.

Додао је да су и мајка и бебе добро и да се налазе на интензивној њези.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана